NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

RAGCL Pașcani a primit 400.000 lei de la bugetul local pentru plata datoriei la gaz

Consilierii locali au fost convocați astăzi într-o ședință extraordinară, cu scopul de a identifica soluții pentru a aloca un sprijin financiar celor de la Regia Autonomă de Gospodărie Comunală și Locativă pentru plata facturilor la gaz metan. 

 

 

A fost o ședință tensionată, care ar fi trebuit să se desfășoare mult mai devreme, după cum a recunoscut și directorul regiei la o discuție cu jurnaliștii la finalul întâlnirii.

 Șefii Primăriei Pașcani au propus pentru astăzi o rectificare bugetară, prin care alocau suma de 400.000 lei, ca ajutor pentru plata subvenției. Proiectul a fost votat de nouă consilieri PSD și Sorin Olariu de la PMP, în timp ce liberalii s-au abținut. Viceprimarul Gabriela Nedelcu nu a participat la vot, pentru a evita conflictul de interese.

 Nu se știe dacă cu această sumă conducerea furnizorului de gaz va relua furnizarea. Directorul RAGCL, Gelu Nedelcu, a susținut că a fost somat să achite toate facturile restante, valoarea fiind de aproximativ 750.000 lei. 

Cei 400.000 lei alocați din buget reprezintă: 150.000 lei de la extindere rețele de iluminat și 250.000 lei economii de la lucrările de pe strada Mihai Viteazu din suburbia Lunca.

 Conducerea RAGCL va purta de astăzi discuții cu furnizorul de gaz, cu intenția declarată de a reuși să deblocheze cât mai rapid situația.

loading...
Advertisements

Related posts

Alimente care cresc tensiunea. Ce mâncăm ca să ne ferim de atacul de cord sau de accidentul vascular-cerebral

Redacția

Normalitate și Prosperitate? Prețul gunoiului a crescut cu 130% în mandatul lui Dumea la șefia EcoSalubritate

Marius Parteni

Cum se fac achizițiile publice? Funcționarii Primăriei Pașcani sunt chemați la cursuri

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site