NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Rafila: Astăzi și mâine vom putea să vedem care este trendul. Atunci putem să facem comentarii despre evoluția pandemiei în România

La aproximativ trei săptămâni de la relaxarea din 15 mai, numărul de cazuri noi de coronavirus a crescut din nou, 238 în doar 24 de ore, de două ori mai multe decât marți, când s-au înregistrat doar 119. E pentru prima dată, în ultima săptămână, când numărul cazurilor noi sare de 200. „Astăzi și mâine vom putea să vedem care este trendul și atunci putem să facem comentarii despre evoluția pandemiei în România”, a explicat medicul Alexandru Rafila, la Digi24.

„Este vorba de o creștere semnificativă de cazuri, rămâne să vedem dacă discutăm despre o situație singulară sau, ceea ce ar fi îngrijorător, întrăm într-un un trend crescător și următoarea săptămâna va fi mult mai sugestivă că să vedem care este într-adevăr situația din România.

Dacă discutăm de focare, adică un număr mai mare de cazuri concentrate în două trei locuri,  discutăm de o repartiție uniformă de cazuri noi, se pot lua măsuri de localizare și de închidere a acestor focare, dacă discutăm de o creștere la nivel național, situația este mai îngijorătoare pentru că arată o relaxare a oamenilor.

Astăzi și mâine vom putea să vedem care este trendul și atunci putem să facem comentarii despre evoluția pandemiei în România. Sunt relevante aceste trei zile pentru că arată de fapt situația de miercuri, joi și vineri, pentru că întotdeauna raportarea se face cu o zi în urmă”, a declarat Alexandru Rafila.

  

DIGI24

Advertisements

Related posts

Frigul cuprinde România începând de joi. Sâmbătă vor fi maxim 5 grade

Redacția

Zile libere in 2013. Cate dintre sarbatori sunt in timpul saptamanii

Redacția

Președintele Franței, Emmanuel Macron, va ajunge mâine în România

Redacția
Încarcă...