NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Rachete antigrindină lansate din Hodora, găsite la Pașcani și Todirești

Două rachete antigrindină de aproximativ 50 de centimetri au fost găsite înfipte în pământ după ce au fost lansate. Una a fost găsită pe un teren agricol din cartierul Vatra Pașcani, alta pe o parcelă de pe raza localității Todirești.

 

Cele două au fost lansate de la centrul din Hodora, comuna Cotnari. În ambele cazuri, reprezentanții Centrului Zonal Moldova, care răspund de locațiile de unde sunt lansate rachetele, le-au ridicat sub supravegherea Poliției. Rachetele nu au explodat după ce au fost lansate, și au căzut în diferite zone.

Nu s-au înregistrat pagube, însă după aceste două incidente a fost demarată o anchetă. Din primele informații reiese că rachetele, produse la Ploiești, fac parte dintr-un lot cu probleme. Instituțiile abilitate verifică aceste nereguli.

După aceste incidente, în rândul populației există o stare de îngrijorare. Mulți se tem să nu le cadă rachetele pe case. 

Sistemul de rachete antigrindină este folosit de autorităţi pentru a sparge norii, în cazul unor căderi de grindină, care ar putea produce pagube însemnate culturilor şi locuinţelor. Rachetele, care au aproximativ 50 de centimetri lungime, trebuie să se fragmenteze în sute de bucăţi mărunte după ce ating norii de grindină, pentru a nu pune în pericol securitatea populaţiei.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

{jcomments off}

loading...
Advertisements

Related posts

O nouă serie de debranșări la locuințele unde nu sunt încheiate contracte cu ApaVital

Ema Roman

Urmează o IARNĂ DE COŞMAR. Ninsorile încep de luna viitoare

Redacția

„Un zâmbet pentru fiecare copil” la Târgu Frumos

Teona Gherasim

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site