NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Putin decretează autoizolarea la domiciliu a locuitorilor Moscovei

Preşedintele rus, Vladimir Putin, le-a cerut luni locuitorilor Moscovei „să ia în serios” izolarea pentru a lupta împotriva răspândirii coronavirusului, într-un moment în care se iau măsuri similare în tot mai multe regiuni din Rusia, potrivit AFP.

„Le cer moscoviţilor şi locuitorilor regiunii să ia aceste măsuri necesare (…) cu cea mai mare seriozitate şi cu totală responsabilitate”, a declarat Putin într-o reuniune prin videoconferinţă cu oficiali în prima zi a unei perioade de interdicţie de circulaţie pe o durată nedeterminată.

El a dispus de asemenea „informarea constantă şi obiectivă” a ruşilor asupra evoluţiei situaţiei pentru a lupta împotriva „provocărilor, zvonurilor stupide şi speculaţiilor rău intenţionate”.

Putin le-a cerut oficialilor ruşi să crească numărul de paturi de spital disponibile, să desfăşoare centre de testare suplimentare şi să constituie o rezervă de sisteme de respiraţie artificială şi de medicamente. El a dispus, de asemenea, controlarea asistenţei pentru persoanele în vârstă.

BZI

loading...
Advertisements

Related posts

Vodafone, amendată cu 3.000 de euro pentru încălcarea GDPR – regulamentul UE privind protecția datelor personale

Redacția

CFR Marfă şi TAROM, privatizate în 6 luni

Redacția

Româncă de 61 de ani, infirmieră într-un spital din Italia, ucisă de coronavirus

Redacția
Încarcă...