NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Puscarie pentru cei ce abuzeaza de numarul unic 112

Cei care vor apela in mod abuziv numarul unic de urgenta 112, vor primi sanctiuni mai mari, scrie avocatnet.ro. Persoanele care vor repeta fapta risca chiar pedeapsa cu inchisoarea.

 

Vor creste sanctiunile pentru apelarea in mod abuziv a numarului 112 si pentru alertarea falsa a agentiilor specializate de interventie, astfel incat, cei care incalca regulile ar putea fi obligati sa presteze munca in folosul comunitatii. 

  

Deputatul Tudor Ciuhodaru a depus la Parlament o propunere legislativa pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 34/2008 privind organizarea si functionarea Sistemului national unic pentru apeluri de urgenta.

Prin aceasta ordonanta se arata ca apelarea numarului 112 si alertarea falsa a agentiilor specializate de interventie reprezinta actiuni grave care sunt de natura sa impiedice asigurarea serviciilor medicale de urgenta.

Advertisements

Deputatul propune o amenda de 2.000 de lei si 300 de ore in folosul comunitatii. In cazul in care fapta se repeta, sanctiunile vor creste astfel incat, cei care apeleza in mod abuziv numarul de urgenta vor fi pedepsiti cu inchisoare de la sase luni la un an.

”Masura obligatiei la munca in folosul comunitatii, amenda, precum si pedeapsa cu inchisoarea vor aduce o reducere a numarului acestor apeluri”, sustine deputatul Tudor Ciuhodaru.

Advertisements

sursa www.bzi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements
Advertisements

Related posts

‘Luptăm împotriva NATO’, afirmă Soloviov, propagandistul Kremlinului

Redacția

Tudose, despre stenogramele în care este menționat: Văd o parte bună. Înseamnă că statul începe să funcționeze

Redacția

Noi contre în coaliţie. Ciolacu: Haideţi să depăşim zona de declaraţii politice şi de fandoseli / Cîţu: Nu cred că au zis aşa ceva, după ce am avut o discuţie clară

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site