NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Puntea de la Verșeni și dispensarul din Miroslovești intră în reabilitare!

Veste bună pentru cetățenii comunei Miroslovești. În curând va fi reabilitată puntea pietonală care traversează râul Moldova ce face legătura între satul Verșeni și terenurile agricole ale localnicilor.

 

Conform primarului Costel Cojocaru, în urmă cu două săptămâni a fost dat ordinul de începere a lucrărilor pentru punte, care va avea o lungime de 250 de metri, lățime de 1,5 metri și înălțime de șase metri față de albia râului. Învestiția se ridică la 20 de miliarde lei vechi, suma fiind alocată de Ministerul Dezvoltării. Lucrările vor fi executate de firma Danlin XXL din Piatra Neamț.„În urmă cu două săptămâni s-a dat ordinul de începere a lucrărilor la puntea pietonală de pe Râul Moldova, din satul Verșeni. Avem finanțare de la Ministerul Dezvoltării în valoare de 20 de miliarde lei vechi și sperăm ca acest obiectiv de o importanță majoră pentru locuitorii comunei și în special pentru locuitorii satului Verșeni să se finalizeze până la sfârșitul anului 2017. Este o punte care era necesară și care face legătura între satul Verșeni și terenurile agricole care aparțin locuitorilor comunei”, a declarat Costel Cojocarul, primarul comunei Miroslovești.

  

Lucrările constau în reabilitarea totală a punții și vor fi executate de firma firma Danlin XXL din Piatra Neamț. Astfel, scândurile vor fi înlocuite cu altele de stejar și vor fi amplasați 8 piloni de suținere, iar puntea va fi suspendată pe cabluri.

O altă investiție importantă care urmează să fie realizată este reabilitarea și modernizarea dispensarului din comuna Miroslovești. Administrația locală a primit finanțare de la Guvernul României prin Programul Național de Dezvoltare Locală, în valoare de 13 miliarde lei vechi.

În prezent se lucrează la documentația pentru proiectarea lucrării, după care va fi semnat contractul de finanțare. De asemenea, edilul comunei intenționează să înființeze o stație de Ambulanță care va funcționa într-unul din cele două corpuri ale dispensarului.„Am primit finanțare în suma de 13 miliarde lei vechi, de la Ministerul Dezvoltării pentru reabilitarea dispensarului din comunei Miroslovești. Suntem în faza de proiectare, urmând să depunem proiectul până pe 30 noiembrie la Ministerul Dezvoltării, după care vom semna contractul de finanțare. După semnarea contractului, vom demara lucrările de achiziție și de execuție probabil anul viitor. Acest obiectiv se referă la consolidarea corpului A și corpului B, dar și la extinderea acestor construcții noi. Având în vedere că întenționăm ca la Miroslovești să funcționeze și o substație de Ambulanță probabil că vom demara aceste demersuri după demararea lucrărilor de consolidare și reabilitare a dispensarului”, a spus edilul.

 

Advertisements

Related posts

Șapte tiruri blocate în Miroslovești din cauza zăpezii

Irina Gherasim

Cadavru in putrefactie, descoperit la Vanatori

Oana Cordoneanu

Comuna Lespezi îmbracă mâine haine de sărbătoare

Irina Gherasim

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site