RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

PSD și PMP au stabilit anul trecut tarifele percepute în 2021 în piețele din Pașcani (VIDEO)

O altă nemulțumire a agenților economici ce au participat astăzi la discuțiile cu șefii Primăriei Pașcani a fost legată de tarifele percepute pentru închirierea suprafețelor de teren pentru anul 2021. Viceprimarul Cristian Rățoi (reprezentant Pro România) le-a amintit celor prezenți că decizia a fost luată de fosta conducere a municipiului, mai exact Dumitru Pantazi, Gabriela Nedelcu și Gică Zanet.

Taxele și Impozitele Locale pentru anul 2021 au fost votate în ședința din data de 30 aprilie 2020. Atunci au fost majorate și tarifele în ceea ce privește piața.     

La acea vreme, actualul primar, care era consilier PNL, aprecia că activitatea din piețe este greșit organizată față de alte locații asemănătoare din țară. Numărul producătorilor sau agenților economici era în scădere. Începând cu anul 2020 taxele de închiriere pe metru pătrat au crescut la propunerea administrației Pantazi, unele taxe fiind majorate cu peste 50%.

„Știți care este situația în piețe? Excedent nu avem, investiții nu facem, comercianții din câte văd eu vin la piață, dar nu avem încasări. În schimb majorăm tarifele de închiriere, dar condițiile le vedem cu toții”, a spus la acea vreme consilierul Pintilie.

  

„Eu vreau să știu ce este acolo? Fac analiză a situației economice. Vom demara și investițiile”, a spus Dumitru Pantazi, fostul primar al Municipiului Pașcani.

Proiectul a fost votat atunci de consilierii PSD și Sorin Olariu PMP, taxele au fost majorate, iar astăzi constatăm că ele nu au fost aduse la cunoștința agenților economici.

În timp ce anul trecut PSD și PMP au susținut creșterea de taxe, Cristian Menegon, fostul șef al Serviciului de Administrație a Piețelor, se plângea de dispariția agenților economici

După laegerile locale, noua administrație a anunțat în ianuarie 2021 că încasările din cele doupă piețe au crescut chiar de trei ori.

Related posts

Liberalii acuză că proiectele lor nu sunt puse pe ordinea de zi!

Răzvan Grecu

27 martie- apa întreruptă pe străzile Vatra și Ștefan cel Mare din Pașcani

Redacția

Cetățenii cer ca trei străzi din Pașcani să fie măcar balastate

Ema Roman
Încarcă...