NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

PSD și consilierul Sorin Olariu au cedat în urma criticilor! Festivitățile de 1 Decembrie vor avea loc!

Criticile din presă și de pe rețelele de socializare i-au determinat pe consilierii locali din grupul PSD, din care face parte și consilierul Sorin Olariu, să revină asupra deciziei de ieri, de a nu se mai organiza depuneri de coroane de 1 Decembrie și premierea cuplurilor care au împlinit 50 de ani de căsătorie.

Astăzi, aceștia au convocat o ședință de îndată și au propus rediscutarea proiectului privind organizarea evenimentelor culturale pentru luna decembrie. În proiect a fost trecut un nou eveniment și anume ”Sania lui Moș Crăciun”, pentru care s-au alocat 30.000 de lei. De acești bani ar urma să se cumpere pentru copii, dulciuri și câteva tablete, numărul beneficiarilor nefiind stipulat de către inițiatorii poiectului.

„După cum știți ieri, pe ordinea de zi a existat acel proiect de hotărâre privind aprobarea activităților cultural educative. Am propus un amendament și anume acordarea de cadouri  pentru copii: dulciuri, tablete. Am considera, pentru ca toate activitățile dedicate zilei de 1 Decembrie să se desfășoare în mod corespunzător, să covocăm această ședință. Am menținut activitatea ”Sania lui Moș Crăciun” și voi face un amendament: la parteneri vă rog să votați Casa de Cultură „Mihail Sadoveanu” și Biblioteca Municipală „Leonard Gavriliu”. Suma alocată pentru această activitate este de 30.000 de lei”, a încercat să dreagă busuiocul, Gabriela Nedelcu, consilier PSD.

Primarul Marius Pintilie a luat și el cuvântul și s-a declarat bucuros că PSD și Sorin Olariu au decis să-și corecteze greșeala. Edilul șef a mai explicat că el a atras atenția încă din ședința de ieri asupra faptului că dacă PSD și Sorin Olariu nu vor vota proiectul, atunci sărbătorirea Zilei Naționale nu va putea fi făcută.

  

„Eu mă bucur  că ați constatat faptul că votul dumneavoastră de ieri a fost greșit și aici mă refer la grupul PSD și domnul Olariu de la PMP. Dacă vă aduceți aminte, ieri, în ședință am făcut un apel la doamna Nedelcu, pentru că am văzut evoluția votului și am rugat-o să voteze acest proiect pentru că este necesar, cele trei activități sunt necesare pentru buna funcționare a orașului nostru. Așa că mă bucur că ați revenit și încercați să reparați o greșeală pe care ați făcut-o ieri. Eu am aprobat imediat rapoartele de specialitate, le-am comunicat celor din aparatul primarului să facă toate eforturile pentru ca această ședință se se poată țină, am făcut apel la colegii mei liberali din consiliu să facă în așa fel încât comisiile să fie alcătuite. Mă bucur că totul este în regulă astfel încât acest proiect să fie votat cât mai repede ca să putem face retragerile din trezorerie pentru finanțarea acestor evenimente”, a declarat Marius Pintilie, primarul Municipiului Pașcani.

Reamintim că ieri, PSD și Sorin Olariu au votat împotriva acestor evenimente, deși aceste activități de 1 Decembrie sunt de tradiție în Pașcani.

Advertisements

Related posts

Furnizarea apei potabile este întreruptă pe mai multe străzi din municipiul Pașcani

Redacția

Furnizarea apei potabile este întreruptă pe trei străzi din Târgu Frumos

Redacția

Zilele Municipiului: Viceprimarul Vasile Axinte calcă în picioare hotărârile de Consiliu Local: a cheltuit 42.407 lei fără nici o aprobare! Primarul solicită acum consilierilor finanţarea evenimentului cu încă 117.139,39 lei de la bugetul local

Răzvan Grecu
Încarcă...