NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

PSD Pașcani îl acuză de sabotaj pe Cristian Adomniței. Iată cum răspunde șeful județului

Campania pentru alegerile prezidențiale se duce pe toate fronturile și la Pașcani. În conferința de presă organizată ieri de liderii locali ai Partidului Social Democrat, președintele Consiliului Județean Iași a fost acuzat că sabotează municipiul nostru. În replică Cristian Adomniței se declară nemulțumit de modul în care înțeleg social-democrații înțeleg să facă politică.

 

Totul a ponit în conferința de presă a PSD de la afirmația deputatului Neculai Rățoi cum că șeful județului a făcut presiuni la primari ca aceștia să adere la Asociația Regională pentru Serviciile de Apă și Canalizare Iași. Subiectul adus în discuție de parlamentarul local nu a picat bine, după cum se putea citi pe chipurile celor care au ieșit în conferința de presă. Totuși, social-democrații l-au completat pe deputat.

  

Primarul Dumitru Pantazi a susținut că nu înțelege afirmațiile șefului județului cu privire la „semințele culese” în actualul mandat de pe urma muncii primarului Grigore Crăciunescu.

„În proiectul PIDU nu a avut nici un aport, iar pentru heliport nu a dat nici acum banii, caută fel de fel de scuze. Partea efectivă de lucrări la heliport a costat 450.000 lei, iar Consiliul Local prin rectificarea pe care a făcut-o luna trecută a dat diferența de 150.000 lei și astfel s-a realizat părcușorul și curtea interioară. Noi am achitat toate datoriile, inclusiv cei 600.000 lei, așa cum am promis. Datoria lui este să dea măcar jumatate din suma totală, sau măcar jumătate din suma tencuielilor la heliport, adică  425.000 lei. El face doar promisiuni și atât”, a declarat Gică Zanet.

Social democrații l-au mai acuzat pe președintele CJ Iași că din cauza acestuia județul a avut de suferit de pe urma alocării fondurilor pentru calamitații, dar și că a refuzat să semneze hotărârea de Guvern prin care Pașcaniul urma să beneficieze de un milion de lei ca ajutor guvernamental pentru agentul termic.

Iată ce a declarat Cristian Adomniței pe marginea acestor acuze:

“Sunt surprins şi dezamăgit de declaraţiile mincinoase ale acestor domni. Adevărul este însă următorul:

prin Hotărârile nr. 384/18.12.2012 şi 107/29.03.2013, Consiliul Judeţean Iaşi a alocat suma de 300.000 de lei pentru construcţia heliportului de la Paşcani. În 2013 de la Primăria Municipiului Paşcani nu am primit niciun document care să ateste efectuarea lucrărilor. Din acest motiv, în 2014 au fost adoptate Hotărârile 34/30.01.2014 şi 36/30.01.2014, prin care suma de 300.000 de lei a fost inclusă din nou în bugetul Consiliului Judeţean Iaşi cu aceeaşi destinaţie. Primăria Municipiului Paşcani nu a transmis datele în mod corect şi în timp util pentru a putea vira banii necesari (numărul contului bancar incorect, documentaţia privind situaţiile de lucrări trimisă târziu şi incompletă etc.). În momentul în care Primăria Municipiului Paşcani va transmite toate documentele necesare efectuării plăţii, banii vor fi viraţi imediat.

conform Hotărârilor nr. 69, 70 şi 71 din 25 martie 2009 şi Hotărârilor  236 şi 238 şi 13 august 2010, Consiliul Judeţean Iaşi este partener al Consiliului Local Paşcani în cadrul proiectului „Reabilitare, modernizare şi dotare cu echipamente specifice a Centrului Social (centru de plasament) în  Paşcani”. Instituţia noastră a pus şi pune la dispoziţie imobilul din localitate, situat în strada Vasile Alecsandri, nr. 5, tocmai pentru a facilita accesul Municipiului Paşcani la fondurile europene. Totodată, Consiliul Judeţean Iaşi a oferit suport în implementarea proiectului. În toate Hotărârile menţionate este specificat faptul că valoarea contribuţiei financiare a Consiliului Judeţean Iaşi în cadrul acestui proiect este de 0%.Mă declar dezamăgit de acest mod de a face politică. Îi asigur pe toţi locuitorii Municipiului Paşcani de întregul meu sprijin!”

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Paşi timizi pentru reabilitarea sălii de sport de la „Sadoveanu”

Ema Roman

Sorin Năcuță a demisionat din Consiliul de Administrație al CSM Pașcani

Redacția

Societatea primarului Pantazi reclamată la Poliție pentru distrugere, furt și încălcarea proprietății (DOC)

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site