NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

PSD nu este de acord cu achiziționarea de autobuze ”second hand”, cum își dorește primarul Pantazi

Comisia juridică a dat astăzi aviz negativ unui proiect de hotărâre inițiat de primarul Dumitru Pantazi. Documentul prevede ca municipalitatea să cheltuiască 800.000 lei, pentru achiziționarea a cinci autobuze second hand. Acestea ar urma să fie operate de CLP Ecoserv SRL, societate căreia i-a fost delegat direct, serviciul de transport public.

Aflată într-o situație economică precară, cu datorii de peste 1.400.000 lei și cu pierderi pe anul 2019 de 300.000  lei, CLP Ecoserv SRL nu poate accesa împrumuturi și nici nu poate achiziționa în leasing autobuze pentru a se putea licenția în operarea de transport public. Astfel că, primarul Dumitru Pantazi s-a oferit să finanțeze prin Primărie această achiziție.

Doar că termenii din proiectul de hotărâre au stârnit semne de întrebare atât la consilierii PSD, cât și la cei din PNL. Mai exact, faptul că autobuzele sunt vechi, cu o normă de poluare de euro 3 și cu o garanție de 6 luni, au fost motivele ce i-au determinat pe aleșii locali din Comisia Juridică să dea aviz nefavorabil proiectului propus de primarul Dumitru Pantazi.

„Care este rata medie de exploatare a unui autobuz pentru transport public? 25 de ani! Eu nu cred că este ok să achiziționăm iarăși bunuri second hand, doar în ideea să luăm ceva”, a spus Codrin Toma, consilier PSD. 

Proiectul a fost supus la vot, însă nu a obținut niciunul favorabil.

loading...
Advertisements

Related posts

Bisericile rămân închise pentru cel puțin încă două săptămâni, în ciuda nemulțumirilor afișate de preoți și credincioși

Redacția

Dumitru Pantazi cere rapiditate comisiei de fond funciar. 27 de titluri de proprietate repartizate azi!

Răzvan Grecu

Administratorul public al municipiului, Gică Zanet, surprins cum se amuza pe seama pășcănenilor ieșiți la miting

Răzvan Grecu
Încarcă...