RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

PSD cere Guvernului să intervină pentru a reduce preţurile la carburanţi: „Ministerul Energiei să prezinte urgent propunerea de legiferare”

„PSD salută acordul partidelor din Coaliţie cu privire la necesitatea unei intervenţii hotărâte din partea Guvernului pentru combaterea creşterii preţurilor la carburanţi. În acest sens, PSD solicită ministrului Energiei, Virgil Popescu, să prezinte urgent în Coaliţie propunerea de reglementare pentru realizarea acestui obiectiv, fie plafonare, fie altă soluţie identificată în acest sens”, a transmis formaţiunea, marţi, printr-un comunicat. 

PSD a subliniat că „orice întârziere a unei decizii din partea Executivului în această privinţă afectează grav atât economia naţională, cât şi puterea de cumpărare a cetăţenilor”. „Din momentul în care Ministerul Energiei a primit sarcina de a prezenta o soluţie de legiferare, preţurile la carburanţi s-au majorat cu încă aproximativ 0,5 lei/litru. Aşadar, nu mai e timp de analize şi dezbateri! E nevoie de acţiune! Guvernul trebuie să intervină urgent pentru a pune capăt acestor creşteri de preţuri.

Din perspectiva PSD, stabilirea unui preţ maximal la clientul final sau limitarea adaosului comercial pe tot lanţul comercial, de la producător la benzinărie sunt variante care ar trebui discutate de urgenţă în cadrul Coaliţiei de guvernare”, au completat social-democraţii. 

De asemenea, într-o intervenţie la RFI, senatorul PSD Daniel Zamfir a lăsat să se înţeleagă că există tensiuni în coaliţie din cauza felului în care Ministerul Energiei gestionează criza preţurilor la carburanţi.

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

DOCUMENT Președinții Klaus Iohannis și Volodimir Zelenski au semnat o declarație comună prin care România susține aderarea Ucrainei la NATO

Redacția

Comisia Europeană va decide în câteva luni dacă suspendă sau nu fondurile pentru România

Redacția

Iohannis: Consiliul JAI din martie ar fi, teoretic, un moment bun pentru discutarea Schengen

Redacția
Încarcă...