NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

PSD acuză prețuri mari la salubrizare, deși în 2018 și 2020 le-a promovat și aprobat în Consiliul Local (DOC)

Majorarea cu 10 % a tarifelor pentru serviciile de salubrizare a căilor publice a stârnit indignarea consilierilor PSD. Unul dintre aceștia, Vasile Haldan a făcut o analiză comparativă cu alte tarife din țară cu scopul de a demonstra că o majorare a acestora nu se justifică.

Proiectul de hotărâre a fost inițiat de primarul Marius Pintilie la solicitarea noului director de la CLP Ecoserv care a justificat demersul cu recenta majorare a salariilor făcută pe ultima sută de metri de fostul director Leonard Ursu.

Haldan și-a început critica la proiectul de hotărâre susținând că el nu a votat nici în anii trecuți astfel de prețuri. Consilierul local a făcut apoi o comparație cu prețurile practicate la Pașcani și cele din Mediași și Sfântu Gheorghe, pentru a demonstra că cele din municipiul nostru sunt foarte mari.

„După cu știți și în comisia economică nu am fost de acord. Mai mult decât atât, trebuie să vă aduc aminte, cu un an sau doi în urmă, când a mai fost pe ordinea de zi un proiect asemănător, eu am fost unul dintre cei care nu au votat, din cauza faptului că tarifele sunt deja mai mari decât la alte Primării din țară. Și aici aș  ruga pe toată lumea să se orienteze la tarifele practicate în Municipiul Iași, în Municipiul Roman, în Târgu Neamț, unde unele dintre ele sunt la jumătate față de cele de la Pașcani. Și am luat spre exemplu o primărie care are un areal aproximativ ca al nostru: Mediaș din județul Sibiu și dacă vreți și Sfântul Gheorghe. Uitați-vă la măturatul stradal, la trotuare, 28 de lei la Mediaș, 43 la noi și ni se propune 56,35. La Sfântul Gheorghe 27,5 lei. Deci e o problemă. Întreținere curățenie străzi și trotuare la noi la o mie de metri pătrați este 18,54, la  Mediaș este vorba de 6 lei. La curățare rigole și străzi cu asfalt, prin răzuire, un metru pătrat la noi, de exemplu, costă 5,28 lei, iar la Mediaș, o mie de metri  costă 170 de lei, la noi o mie de metri ar însemna  5280 de lei. Dați-vă seama ce diferențe sunt!,” a acuzat Vasile Haldan, consilier local din partea PSD.

  

La ceastă interpelare a răspuns primarul Marius Pintilie care a explicat că prețurile sunt mari, deoarece așa au fost adoptate în anii din urmă, în perioada în care la conducerea Municipiului era PSD.

Nu-și dorește nimeni să plătească ceva în plus față de cât face. Totuși este societatea Consiliului Local, așa cum spuneați și dumneavoastră creșterile de tarif propuse acum sunt undeva de 10 % față de cât era înainte. Din ce ați prezentat dumneavoastră, dacă prețurile sunt mari, sunt mari și de anul trecut și de acum doi ani de zile,” a răspuns Marius Pintilie, primarul Municipiului Pașcani.

NewsPascani.com a verificat în procesele verbale ale ședințelor de Consiliu Local din ultimii 3 ani, pentru a vedea cum a votat consilierul social democrat Vasile Haldan. Astfel, susținerea acestuia cum că a fost împotriva acestor prețuri și în trecut nu are temei. În anii 2018 și  2020 el a votat aprobarea acestor tarife, în Consiliu Local, pe care acum le consideră, din opoziție, nejustificat de mari.

Vezi proces verbal ședință 12.05.2020

Vezi proces verbal ședință 13.10.2018

Advertisements

Related posts

ApaVital a sistat furnizarea apei către Primărie! De luni începe debranșarea blocurilor!

Răzvan Grecu

Fostul primar acuzat că nu a semnat un document, care ar fi adus beneficii mediului de afaceri local!

Răzvan Grecu

Concurs pentru ocuparea a două posturi vacante la Primăria Mircești

Oana Cordoneanu
Încarcă...