RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Protopopul Paşcaniului despre ancheta DNA privind finanţarea construirii catedralei: “Aşteptăm ca Dumnezeu să le lămurească pe toate”

Protopopul municipiului Paşcani confirmă ancheta DNA cu privire la modul în care au fost cheltuiţi banii publici pentru construcţia catedralei.

 

Într-un interviu acordat reporterilor ATV, Pavel Postolachi a vorbit despre faptul că nu există om care să nu greşească şi despre cât este de important să iertăm. Toate astea în contextul în care ne aflăm în Postul Paştelui.

  

“Postul cel mare este numit şi un urcuş către Înviere. Nu poţi să urci către Înviere fără să nu renunţi la ceea ce te ţine jos, la ceea ce te-a întunecat, te-a coborât, şi anume, toate acestea ni le provoacă păcatul, erorile, greşelile pe care le săvârşim în viaţa noastră, cu voie sau fără de voie, cu ştiinţă sau cu neştiinţă, cu lucrul sau cu gândul. Nu este om pe pământ care să fie viu şi să nu greşească. De aceea elimentul fundamental în perioada postului, urmărit de un creştin adevărat este iertarea”, sunt cuvintele preotului protopop Pavel Postolachi.  

{module Fă o nominalizare pentru Gala Premiilor Actualitatea TV 2018}

Reprezentantul Protopopiatului Paşcani a confirmat faptul că există o anchetă DNA şi că i-au fost solicitate documente pe care le-a transmis deja. Conform cu spusele sale, procurorii vor să afle cum a fost făcută finanţarea pentru continuarea lucrărilor la catedrală şi cum au fost cheltuiţi banii.

” S-a auzit şi nu este niciun secret, am primit o adresă de la DNA, Serviciul Teritorial Iaşi, prin care ni s-au cerut nişte înscrisuri prin care să dovedim felul cum s-a făcut finanţarea de 450.000 lei în anul 2015, pentru continuarea lucrărilor la catedrala municipiului. Modul cum au fost solicitate, modul cum s-a făcut finanţarea Primăriei şi în acelaşi timp ni s-au cerut documentele justificative prin care noi, Protopopiatul Paşcani, care se ocupă de construcţia catedralei, am cheltuit această sumă de bani. Cu toată deschiderea şi transparenţa am trimis, la timpul solicitat, aceste documente şi înscrisuri. Altceva, nu ştim nimic. Aşteptăm ca Dumnezeu să le lămurească pe toate şi oricând ne supunem legilor care sunt în România”, a mai spus protopopul Postolachi.

Pavel Postolachi are planuri mari pentru acest an. Protopopul îşi doreşte să continue lucrările la catedrală şi speră ca la 1 decembrie, de Ziua Naţională, să fie oficiată prima slujbă de liturghie în lăcaşul de cult.

“Gândurile ni se îndreaptă la posibilitatea continuării lucrărilor de la catedrala oraşului nostru, care, după părerea mea, şi a altora care ne încurajează, va fi o floare preafrumoasă răsărită în aria cetăţii noastre păşcănene. Ea va deveni o emblemă spirituală a oraşului nostru.  Ne punem speranţă că vom desăvârşi lucrările de la acoperişul catedralei, şi vom reuşi să continuăm lucrările de la faţada catedralei. Dorinţa pe care ne-am manifestat-o la început de an a fost să aducem şi noi o ofrandă frumoasă şi sfântă în anul centenar. Să ne găsească ziua de 1 debembrie 2018 în acest spaţiu sacru, săvârşind prima sfântă şi dumnezeiască liturghie“, ne-a spus protopopul.

Related posts

Primarul Pintilie așteaptă la lucru viceprimarul și administratorul public!

Marius Parteni

După 3 iunie, începe plombarea străzilor din Pașcani

Marius Parteni

O nouă trecere de pietoni în Pașcani

Răzvan Grecu
Încarcă...