NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Protopopiatul Pașcani a pregătit anafura și lumânările pentru a le oferi enoriașilor

Preoții din Protopopiatul Pașcani s-au supus consemnului dat de autorități, la nivel național, și au interzis accesul credincioșilor în lăcașurile de cult, pe perioada stării de urgență. Guvernul a decis ca bisericile să rămână închise, pentru a nu-i expune pe enoriași infectării cu coronavirus. Astăzi, Pavel Postolachi, protoiereul Protopopiatului Pașcani ne-a precizat că distribuția anafurei se va face în condiții de siguranță. Totul a fost ambalat, sigilat și sfințit pentru a ajunge la credincioși.

” S- a aprobat să vă aducem anafura de Înviere. A fost sfințită în Joia Mare, după Sfânta Liturghie. Vom pune într-o cutiuță câteva bucăți, o iconiță cu Învierea Domnului și vom adăuga un element de siguranță, cuvintele Hristos a Înviat! Adăugăm și o lumânare tip candelă, cât și o lumânare din ceară curată, la recomandarea Mitropoliei, pe care să o aprindeți în noaptea de Înviere”, a precizat protopopul Pavel Postolachi.  

Păscănenii vor primi pachețelele de la preoți și voluntari, vineri, 17 aprilie 2020 și sâmbătă, 18 aprilie 2020, în intervalul orar 08.00 – 17.00, şi în prima zi de Paşti, între orele 06.00 –12.00, la solicitarea credincioşilor. Sfânta Lumină va fi distribuită în parohii de către personalul clerical şi maximum 5 voluntari, sâmbătă, 18 aprilie 2020, începând cu ora 20.00,  din pragul casei sau de la fereastră, iar în cazul blocurilor de locuințe, va fi desemnat un reprezentant care va avea echipament de protecție și care va distribui apoi celorlalți vecini.  Preoții din fiecare parohie, ajutaţi de un număr de maximum 5 voluntari cu echipament de protecţie (mască şi mănuşi), în calitate de organizatori, vor asigura distribuirea anafurei sau a Sfintei Lumini, respectând reglementările prevăzute în ordonanţele militare, având asupra lor cartea de identitate şi, ca semn distinctiv, banderolă albă pe braţ, precum şi un ecuson cu date de identificare, ștampilat de parohie.

Advertisements

Related posts

Zeci de accidente casnice în ultima perioadă. Un bărbat a fost la un pas să își piardă mâna după ce s-a tăiat cu toporul

Răzvan Grecu

Un tânăr bine băut a confundat sticla de insecticid cu cea de alcool

Redacția

Fostul ministru Constantin Niță, mesaj către guvernanți:”Trebuie făcute eforturi ca tinerii noștri să rămână acasă”

Marius Parteni
Încarcă...