NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Comunicate de Presă

Protejați sistemul de canalizare! Nu aruncați în vasul de toaletă produse de igienă intimă, măști sau mănuși folosite pentru protecție!

Pentru a proteja sănătatea publică și a evita răspândirea virusului COVID-19, în această perioadă este necesar mai mult decât oricând să respectăm regulile de igienă. La fel de important este și ca măștile sau mănușile de unică folosință pe care le utilizați pentru protecția dumneavoastră să fie aruncate în coșul de gunoi menajer, nu în vasul de toaletă, pentru a evita înfundarea rețelei de canalizare.

Doar în ultima săptămână, ApaVital s-a confruntat cu 109 blocaje ale sistemului de canalizare, cauzate de utilizarea necorespunzătoare a acestuia. Aceste blocaje pot determina defecțiuni majore ale instalațiilor care asigură buna funcționare a sistemului de canalizare, ce pot duce la blocarea acestuia și la refulări ale rețelei de canalizare, cu tot disconfortul olfactiv și vizual și pericolul de contaminare pe care îl determină o astfel de situație.

Cel mai mare dușman al conductelor de canalizare sunt materialele textile, vata medicinală și produsele de igienă intimă. Fibrele fine ale acestora se agață de pereții conductelor, facilitând formarea de dopuri. În vasul de toaletă nu trebuie aruncate nici resturile alimentare sau deșeurile solide, materialele de construcții, produsele din plastic sau cele cauciucate.

Uleiurile alimentare și grăsimile menajere aruncate în rețeaua de canalizare se depun ca un strat de ceară pe pereții conductelor, blocând sau distrugând sistemul de canalizare.

Nici medicamentele expirate nu trebuie aruncate în toaletă sau în chiuvetă, deoarece substanțele chimice vor ajunge în apă și vor îngreuna procesele de epurare a acesteia. De asemenea, substanțele conținute de medicamente pot ajunge în râuri și pot contamina mediul înconjurător. 

ApaVital face apel la utilizatori să utilizeze în mod corespunzător rețeaua de canalizare, pentru a evita neplăcerile create de blocarea acesteia.

loading...
Advertisements

Related posts

Liceul Teoretic ”Miron Costin” Pașcani, reprezentat în Parlamentul European de la Bruxelles

Redacția

Propunerea de adoptare a declarației de Unire a fost depusă astăzi de către conducerea PMP , atât la Iași, cât și la Pașcani

Redacția

Senatorul Florin Constantinescu: Bugetul pentru anul 2015 trebuie să continue creşterea economică

Redacția
Încarcă...