NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Propunere: Două școli din suburbii arondate Liceului Tehnologic ”Mihai Busuioc” Pașcani

Propunere de reorganizare a rețelei de învățământ, începând cu anul școlar următor, din cauza numărului  mic de elevi, sub limita admisă de lege, pentru a funcționa cu personalitate juridică.

Școlile Gimnaziale Lunca și Blăgești ar putea fi arondate Liceului Tehnologic ”Mihai Busuioc” din Pașcani. Propunerea a fost înaintată administrației locale, de către directoarele celor două unități de învățământ., Mariana Adavidoaiei și Elena Panțiru.

Propunerea a fost agreată atât de Consiliul de Administrație al celor două unități de învățământ, cât și de Inspectoratul Școlar Județean.

Conform celor două directoare, Mariana Adavidoaiei și Elena Panțiru, din analiza făcută, sunt mai multe argumente care susțin propunerea.

  

Locațiile în care învață elevii să rămână aceleași, deoarece nu este necesară mutarea la Liceul Tehnologic ”Mihai Busuioc”, spațiile existente oferă condiții de învățare optime. Naveta elevilor nu este necesară.

Cele două comunități vor avea în continuare școli pentru copiii lor, nu se vor simți vitregite din acest punct de vedere.

Distanța dintre școlile propuse spre arondare și Liceul Tehnologic ”Mihai Busuioc” este cea mai scurtă, există mijloace de transport local care au stație de plecare/sosire în Gara Pașcani.

Liceul Tehnologic Mihai Busuioc are nivelurile de învățare pe care le au și unitățile școlare din Lunca și Blăgești, adică preprimar, primar și gimnazial.

”Dacă cele două școli sunt arondate în același loc, normele cadrelor didactice nu se modifică, prin urmare nu vor fi restructurări, sau pierderi ale unor fracțiuni de normă, ba mai mult unii dintre profesori pot să-și întregească normele și să nu fie nevoiți să facă naveta în mai multe unități de învățământ, personalul didactic auxiliar și nedidactic nu-și pierde locul de muncă”, se menționează în adresa înaintată Primăriei și Consiliului Local Pașcani.

Decizia de comasare urmează să fie luată de administrația locală.

În 2011 Școala Gimnazială Blăgești și-a pierdut personalitatea juridică și a fost comasată cu Școala Gimnazială Lunca.

Advertisements

Related posts

Cheltuieli decontate de Primăria Târgu Frumos pentru școlile care asigură afirmarea imaginii orașului pe plan național

Oana Cordoneanu

„Balul Bostăneilor” la Colegiul Tehnic CF Unirea

Oana Cordoneanu

Calendar EVALUARE NAŢIONALĂ 2017: Când încep examenele pentru elevii de clasa a VIII-a

Redacția
Încarcă...