RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Cultură

Propunere de completare a “Monografiei Pașcaniului”. Mai mult respect pentru fostul director al “Atelierelor CFR”. Dumneavoastră ce propuneți?

Un pășcănean vine cu o propunere pentru reprezentanții Primăriei Pașcani și celor care au lucrat la realizarea Monografiei Municipiului. El cere o analiză mai atentă a personalităților menționate în lucrare, cât și completarea cu datele unor oameni care au contribuit la dezvoltarea municipiului Pașcani. Printre acestea ar trebui să se regăsească și Constantin Ursuleanu, fostul șef al Atelierelor CFR.

 

 Inițiativa aparține lui Vasile Avrămiuc, președintele Asociației Făclia. Anunțul a fost făcut cu priejul inaugurării sediului din zona vale a asociației.”În monografia municipiului sunt doar două rânduri în care se vorbește despre activitatea acestui mare om. Merită mai mult, iar atunci când va fi modificată monografia trebuie prezentate mai date despre activitatea acestui om”, ne-a declarat Vasile Avrămiuc.

  

 

Despre personalitatea lui Constantin Ursuleanu umoristul Vasile Avrămiuc are numai cuvinte de laudă. El ar fi fost o adevărată ”Corvoadă” pentru cei cu care lucra, dar un om deosebit de bun.”Îmi aduc aminte că la festivitățile fiecărui început de an școlar se adresa maiștrilor să nu pună la lucru tinerii boboci care vin la practică în ateliere. Dar când cobora de pe scenă le spunea maiștrilor că e mare debandadă în depozite și să pună la lucru bobocii. Un om deosebit dealtfel, apropiat de toți angajații. Cred că din mii de muncitori, la mai bine de jumătate din ei le știa prenumele și numele”, mai spune Avrămiuc.

 

Odată născută această idee vă provocăm și pe dumneavoastră cei care ați studiat monografia municipiului să veniți cu propuneri de îmbunătățire a ei. Vă promitem că opinia dumnevoastră va fi transmisă Comisiei de Cultură din cadrul Primăriei Pașcani. 

 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Istorisire din Limonar despre un stareț care a viețuit în peștera Botezătorului

Redacția

Pocăința este programul Botezului pentru toată viața, spune Patriarhul

Redacția

Mâine după amiază, Pelerinaj de Florii în Parcul Municipal (Video)

Ema Roman
Încarcă...