NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Promisiunile Guvernului Ciucă: de la măriri de salarii şi pensii la cinci autostrăzi în trei ani

Programul de guvernare se deschide cu priorităţile Ministerului Dezvoltării, fiind prevăzute obiective pentru toate cele 3.000 de unităţi administrativ-teritoriale, de la aspecte de infrastructură până la măsuri cu caracter social. 500 de creşe, grădiniţe şi şcoli vor fi construite sau reabilitate, precum şi 20 de cămine studenţeşti. Dezvoltarea are în vedere construirea, reabilitarea şi dotarea a 200 de centre medicale în mediul rural, 15 spitale judeţene (reabilitare), 30 de spitale municipale şi orăşeneşti (reabilitare), dar şi a şapte maternităţi.

3.000 de kilometri de drumuri judeţene vor fi reabilitaţi, precum şi 10.000 de kilometri de drumuri sau străzi locale, fiind urmărită şi extinderea reţelei de apă şi canal, prin programul „Anghel Saligny”.

Ministerul Sănătăţii, care va fi condus de Alexandru Rafila, urmăreşte accelerarea vaccinării prin impulsionarea campaniei publice, dar şi testarea masivă a populaţiei timp de 60 de zile, cel mai probabil după adoptarea Certificatului verde, prin organizarea de centre de testare inclusiv în locurile unde sunt în prezent centre de vaccinare. Ministerul Sănătăţii vrea creşterea investiţiilor în sistemul de sănătate, sprijinirea celor din administraţia farmaceutică din România, dar şi încurajarea cadrelor medicale noi de a intra în sistem.

Noul program de guvernare iese în evidenţă mai ales prin întregul său pachet social,

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Jaful de lemn din pădurile României continuă, în timp ce oficialii se laudă cu sancțiuni doar pe hârtie

Redacția

Premierul desemnat Nicolae Ciucă: E discutată o soluţie prin care să putem să asigurăm Favipiravir în farmacii care să poată să fie eliberat pe bază de reţetă

Redacția

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, îndeamnă la reconciliere între Serbia și Kosovo / Șefa CE evocă experiența Germaniei după Al Doilea Război Mondial

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site