RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Proinvest înființează o companie care va gestiona un parc eolian și mai multe centrale fotovoltaice

Energia regenerabilă a devenit, în contextul actualei crize energetice, o variantă facilă pentru scăderea costurilor energetice pe termen scurt și lung. Deși la început investiția este una ridicată, amortizarea ei se poate realiza în doar câțiva ani, iar companiile mari consumatoare de energie electrică au început să se orienteze spre energia regenerabilă.

Este vorba și despre Proinvest Group, companie pășcăneană, care și-a propus să își diversifice activitatea în domeniul energiei regenerabile prin înființarea companiei Universus Energy SRL. Pentru început, noua companie va dezvolta o capacitate de 100 MW, care constă într-un parc eolian de 50 MW și mai multe centrale fotovoltaice amplasate pe acoperișurile halelor industriale existente, dar și a celor ce urmează a fi construite de Proinvest Group, cu o putere cumulată de 50 MW.

O parte din finanțare este asigurată de Granturi SEE & Norvegiene pentru producerea energiei din surse regenerabile, scopul final fiind, în afară de cel economic, protejarea comunității și mediului în care compania Proienvest Group își desfășoară activitatea.

Related posts

Bursa Locurilor de Muncă la Pașcani! Peste 400 de posturi oferite, 87 de persoane selectate pentru interviu

Oana Cordoneanu

Apicultorii din Iași au încasat subvenții în valoare de 120.000 de lei, de la APIA. Înscrierile în Programul Național Apicol 2021 vor începe în luna mai

Redacția

Siretul Pașcani, o companie încă de succes

Redacția
Încarcă...