RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Proiectul spitalului mobil de la Lețcani a fost lansat oficial

La finalul săptămânii trecute a fost publicată documentația pentru atribuirea contractului de furnizare a unui spital mobil/modular (250 paturi) pentru diagnosticarea, tratamentul și combaterea răspândirii COVID-19 la nivelul Regiunii de Nord-Est. Unitatea va fi ridicată la Lețcani, în zona Parcului agroindustrial Transagropolis. Cele 17,7 milioane de euro sunt asigurate de Consiliul Județean (CJ) Iași (14,5 milioane euro) și județul Neamț (3,2 milioane euro).

„Având în vedere nevoia stringentă cu care se confruntă regiunea noastră, aici înregistrându-se cea mai mare incidență a cazurilor de infectare cu noul virus, s-a ales cea mai rapidă procedură permisă de situația de urgență în care ne aflăm, în conformitate cu legislația națională și Comunicarea Comisiei Europene –CE 2020/C108/01, adică negocierea fără publicarea prealabilă a unui anunț de participare”, au menționat reprezentanții județului Iași.

Cinci zile de calcule

Ofertele vor putea fi depuse în termen de cinci zile. Criteriul de atribuire este cel mai bun preț raportat la calitate. Vor fi punctate special costul și termenul de livrare. Unitatea medicală va fi achiziționată de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Euronest.

„Din cele 250 de paturi, de care va dispune noul spital, 70 vor fi echipate inclusiv cu ventilatoare pulmonare, necesare secției de terapie intensivă. Consiliile județene care contribuie financiar la achiziția spitalului își vor putea recupera investiția din fondurile europene alocate României, special pentru acțiunile de prevenire și combatere a noului virus. Ulterior pandemiei, spitalul va putea fi folosit pentru campanii sau caravane medicale în zonele rurale ale Moldovei, pentru orice altă situație de urgență medicală sau va putea fi dat în administrarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență”, au mai precizat cei de la CJ Iași.

  

BZI

Related posts

Ambulatoriul de Specialitate al Spitalului va fi închis în perioada 1-4 mai

Răzvan Grecu

Vaccinul Moderna, eficient 90% împotriva COVID-19 şi 95% contra formelor severe ale bolii(studiu)

Redacția

Oamenii riscă mai mult să se îmbolnăvească de COVID-19 acasă decât în afara locuinței, spune un nou studiu

Redacția
Încarcă...