RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Proiectul SECRET pe care chinezii îl derulează în Argentina. Ce se află dincolo de ”staţia spaţială”?

Relaţiile dintre cele două ţări s-ar fi tensionat, însă, după ce Macri i-a luat locul Cristinei Fernandez de Kirchner la preşedinţia Argentinei.

 

O ”staţie spaţială” chineză secretă construită în regiunea Patagonia, din Argentina, ar putea fi finalizată până la sfârşitul acestui an.

  

În urmă cu patru ani, liderii celor două ţări au ajuns la o înţelegere pentru a construi “Staţia Spaţială Adâncă”. Ţările s-au înţeles despre construcţia “staţiei la sol, în emisfera sudică”, pentru a sprijini programul de “explorare a lunii şi alte activităţi spaţiale”.

Dar, există suspiciuni că baza se va concentra mai mult pe explorarea militară a spaţiului cosmic.

Potrivit Latino Fox News, noul preşedinte al Argentinei, Maurico Macri, a promis să facă publice “clauzele secrete” care au fost adăugate acordului.

“Acest acord va permite Chinei să pună la dispoziţie… o staţie la sol, în emisfera sudică, pentru a sprijini programul de explorare a lunii şi alte activităţi spaţiale. Pe de altă parte, Argentina va împărtăşi utilizarea instalaţiilor în beneficiul propriului său program spaţial”, se arată într-un e-mail trimis, cu trei ani în urmă, de la ambasada Argentinei la Beijing către instituţiile media.

Analistul politic Rosendo Fraga, directorul firmei de consultanţă New Majority, a declarat pentru BBC că baza ar fi folosită de armata chineză.

Oficialii din China au declarat că instalaţia ar fi “în totalitate civilă şi nu este operată de către personalul militar”.

 

 Sursa: descopera.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

România produce mai puţin vin anul acesta, dar de o calitate mai bună

Redacția

Cel mai lung pod din lume a revoluţionat tehnologia

Redacția

Ministrul Fondurilor Europene a demisionat. Cioloş i-a cerut să părăsească echipa guvernamentală

Redacția
Încarcă...