RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Proiectul privind publicitatea la jocurile de noroc, adoptat în plenul Senatului: liber la spoturi în audiovizual noaptea și la reclame outdoor de 30 mp

UPDATE: Senatul a adoptat, miercuri, în plen, proiectul care vizează publicitatea pentru jocurile de noroc şi pentru pariurile sportive.

S-au înregistrat 80 de voturi „pentru” şi două abţineri.

Plenul şi-a însuşit raportul de admitere cu amendamente al Comisiilor juridică şi de cultură, relatează Agerpres.

Proiectul va merge la Camera Deputaților, care este forul decizional.

Advertisements
  

Știrea inițială: Senatul va dezbate, miercuri, în plen, proiectul care vizează limitarea publicităţii audiovizuale pentru jocurile de noroc şi pentru pariurile sportive, potrivit ordinii de zi a şedinţei, publicată pe site-ul instituţiei, transmite Agerpres.

Comisiile juridică şi de cultură din Senat au dat, marţi, raport de admitere cu amendamente acestui proiect.

Senatorii au votat pentru permiterea reclamelor între orele 23,00 şi 6,00, iar reclamele outdoor nu pot depăşi 30 de metri pătraţi.

În cadrul şedinţei comune, senatorii au votat amendamentele propuse de liberali, precum cel care permite, în intervalul orar 6,00 – 23,00, „inserturile grafice ale mărcii, siglei sau altui simbol prin care se poate identifica titularul mărcii”, însoţite de mesajul „Fii responsabil” şi de interdicţia participării la jocurile de noroc a persoanelor sub 18 ani.

Un alt amendament prevede că „formele de publicitate exterioară sunt permise dacă dimensiunile materialelor publicitare nu depăşesc, în mod individual, o suprafaţă de 30 de metri pătraţi” şi nu promovează premii în bani sau bunuri materiale.

A fost admis, de asemenea, un amendament propus de senatorul UDMR Turos Lorand, care prevede „interzicerea oricărei forme de comunicare comercială audiovizuală pentru activităţile de jocuri de noroc, reglementare potrivit art. 10 alin. 1 din OUG nr. 77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc, prezentate sau recomandate de personalităţi ale vieţii publice, culturale, ştiinţifice, sportive ori de alte persoane care, datorită celebrităţii lor, pot încuraja activităţile de jocuri de noroc şi pariuri sportive”.

Potrivit unei declaraţii de luni a Alinei Gorghiu, preşedintele interimar al Senatului, dependenţa de jocuri de noroc şi pariuri este „îngrijorătoare”.

Advertisements

Într-un comunicat transmis marţi, Comunitatea Declic şi-a exprimat nemulţumirea faţă de amendamentele din comisiile de specialitate ale Senatului care permit noaptea publicitate TV pentru jocurile de noroc. „Declic” le cere preşedinţilor PNL şi PSD, Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu, să explice public votul senatorilor celor două partide care au „îngropat” proiectul de lege care ar fi putut interzice reclamele la pariuri sportive şi jocuri de noroc.

g4media

Related posts

Consilierii locali au votat restricționarea traficului greu, peste pasajul de lângă Lacul Peștișorul! Vezi cine va beneficia de permise de liberă trecere

Răzvan Grecu

Drumuri județene deschise circulației, în condiții de iarnă

Redacția

Politicienii nu au cap nici de Ziua Eroilor! (FOTO)

Răzvan Grecu
Încarcă...