NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Proiectul privind delegarea serviciului de iluminat public a fost adoptat ilegal!

Proiectul de hotărâre care angajează cheltuieli de 28 de milioane de lei din bugetul local pentru reabilitarea, extinderea și întreținerea iluminatului public a fost adoptat joi, 27 iunie, cu votul a doar 10 consilieri locali, din totalul de 19.

 Potrivit legii administrației publice locale, L215/2001, hotărârile ce privesc patrimoniul localităților, nu pot fi adoptate fără votul a două treimi din numărul de mandate din Consiliul Local. La Pașcani sunt 19 mandate, iar pentru ca o hotărâre ce privește patrimoniul să fie adoptată, trebuiesc minim 13 voturi.

  

Hotărârea cea care are numărul 131, din 27 iunie 2019, prevede la articolul 1 că se aprobă contractul de delegare a serviciului de iluminat public, iar la articolul 3 că se împuternicește primarul să semneze documentația necesară delegării serviciului de iluminat public.

Cu toate acestea, secretarul UATM Pașcani, Irina Jitaru a considerat că hotărârea a fost adoptată legal. Spunem asta, deoarece în minuta ședinței de Consiliu Local, hotărârea apare ca fiind adoptată. Mai mult, în preambulul hotărârii se face referire la art. 45 aliniatul 1 din L215/2001 care prevede că aleșii locali „adoptă  hotărâri, cu votul majorității membrilor prezenți, în afară de cazurile în care legea sau regulamentul de organizare și funcționare a consiliului cere o altă majoritate”.

Hotărârea poate fi atacată de prefectul județului în instanța de contencios administrativ în termen de 6 luni de la adoptarea sa. În cazul în care prefectul județului o atacă în instanță, hotărârea se consideră suspendată de drept. În afară de prefect, orice cetățean interesat o poate ataca în instanță, în termen de 6 luni de la adoptarea ei.

 

Advertisements

Related posts

Ședință de Consiliu Local aferentă lunii aprilie va avea loc în ultima zi din lună. Vezi ordinea de zi

Redacția

Saptamana incepe cu vreme rece pentru aceasta perioada, ploi si ninsori. Prognoza meteo pana joi

Redacția

Post vacant scos la concurs de Primăria Stolniceni-Prăjescu

Oana Cordoneanu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site