RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Proiectul eTwinning „Eco Games in my Curriculum” la Colegiul „Unirea”

Un alt proiect eTwinning la care au participat elevi de la Colegiul Tehnic de Căi Ferate „Unirea” Pașcani în acest an școlar este „Eco Games in my Curriculum”. În cadrul acestui proiect au avut loc întâlniri lunare în care elevii de liceu din România, Turcia, Franța și Italia au jucat diverse jocuri educative online de cele mai multe ori cu tematică ecologică.

Fiind un proiect online, primul subiect abordat a fost Siguranța Online, pentru care s-au organizat atât ateliere online împreună cu partenerii străini, cât și realizare de postere și flyerela nivel de școală pentru conștientizarea pericolelor din mediul virtual.

Printre produsele colaborative ale proiectului se numără și o carte online (realizată cu ajutorul storyjumper, la care aproape 40 de elevi au contribuit. Aceștia au desenat imagini, au scris scrisori către pământ și și-au împărtășit ideile și sentimentele despre natură și mediu. Toți profesorii responsabili și-au îndrumat elevii iar cartea poate fi vizualizată: https://www.storyjumper.com/book/read/85656945/5fff479b652e4.

Ca produs comun final al proiectului „Eco Games in my Curriculum”, elevii Colegiului Tehnic de Căi Ferate „Unirea” Pașcani, alături de elevi din licee din Turcia, Italia și Franța, au decis să creeze un „board game” cu întrebări diverse din domeniul ecologiei. Celor 2 echipe ale școlii noastre le-au revenit: „Amprenta de carbon” (clasa a X-a F, coordonată de prof. Alexandra Anicolaesei) și „Protecția pădurilor” (clasa a IX-a A, coordonată de prof. Crina Elefteriu).

  

După ce s-au așezat întrebările pe tablă, elevii au intrat pe forumul proiectului pentru a propune un titlu jocului. Din cele peste 30 titluri propuse, cel mai votat a fost chiar un titlu propus de o elevă din Colegiul nostru: EcoTwinGames.

Acest „boardgame” se joacă în echipă cu 2-6 persoane. Este nevoie de un zar pentru a merge mai departe. Jucătorii aruncă zarurile și încearcă să ajungă la linia de sosire răspunzând corect la întrebările despre ecologie.

Partenerul din Turcia a transpus întrebările pe board game în format pdf pentru a putea fi listat și jucat, iar partenerul din Italia a publicat jocul și în versiune digitală, el putând fi accesat: https://view.genial.ly/60b1f2fb41638c0d2947adfa

Related posts

Lista şcolilor care dispar, din 2017

Redacția

Astazi au inceput inscrierile pentru bacalaureat

Redacția

Mențiune pentru micuța pășcăneancă Ilaria Buhnici, de la Liceul Teoretic „Miron Costin” Pascani, participantă în lotul județului Iași la Concursul Național „Made for Europe” (FOTO)

Redacția
Încarcă...