NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Proiectul de buget, venituri și cheltuieli aferent anului 2016 a fost făcut public. Cetățenii, oamenii de afaceri sau asociațiile legal constituite pot face propuneri

Primăria Pașcani a publicat pe site-ul instituției proiectul bugetului de venituri și cheltuieli pentru anul 2016. Acesta va fi supus dezbaterii publice în jurul datei de 21 ianuarie și discutat în ședințele comisiilor de specialitate din cadrul Consiliului Local. Bugetul trebuie aprobat până la data de 5 februarie 2016, dată la care administrația locală intenționează să convoace legislativul local.

 

Bugetul municipiului pentru anul 2016 este aproximativ 55 milioane de lei. Cheltuielile estimate pentru anul în curs se ridică la peste 61 milioane lei. Diferența va fi asigurată din excedentul pe care municipalitatea îl are la finele anului 2015, în sumă de 5,8 milioane lei. Conform administratorului public Gică Zanet cu acești bani sunt asigurate finanțările pentru lucrările aflate în derulare din 2015.

  

Aproximativ 25 milioane lei din buget o reprezintă veniturile proprii. Din totalul bugetului 28 de milioane de lei vor fi cheltuiți pentru plata salariilor angajaților din sistemul public, mai puțin cei ai Spitalului Municipal de Urgență Pașcani.
 Peste 13 milioane lei vor fi achitați pentru bunuri și servicii, 1,6 milioane lei subvenții la căldură pentru RAGCL, 2,4 milioane lei pentru Casa de Cultură, Bibliotecă și Creșă, aproape 2 milioane lei asistență socială, 2,4 milioane lei pentru rambursări de credite.

Investițiile în acest an se ridică la 9,7 milioane lei, aici fiind cuprinsă și suma de 5,8 milioane lei cât reprezintă excedentul bugetar. Din bugetul public vor fi alocate câte 700.000 lei pentru continuarea lucrărilor la obiectivul de investiții Sală Multifuncțională și Biblioteca Municipală, extindere rețele electrice ș de gaz – 585.000 de lei, realizarea platformelor de gunoi pentru colectarea selectiv – 300.000 lei, grup sanitar și canalizare în parc – 200.000 lei, consolidare mal vestic „Lac Peștișorul” zid de sprijin – 600.000 lei, dotare parc de joacă Riama – 500.000 de lei, 710.000 pentru achiziția unor utilaje și 2 milioane de lei pentru demararea licitației la proiectul modernizare strada Gării. Pentru studii, proiecte și expertize se vor cheltui din bugetul public peste 1,2 milioane lei.

Persoanele fizice sau juridice și reprezentanții altor asociații legal constituite pot transmite propuneri, sugestii sau opinii la sediul Primăriei sau prin e-mail la adresa office@primariapascani.ro. Administratorul public al municipiului a anunțat că zilele viitoare va fi făcută public o formă mai detaliată a proiectului de buget.

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Furnizarea apei potabile este întreruptă pe străzi din Blăgești

Redacția

Centrul social din Pașcani nu va fi deschis nici iarna aceasta

Irina Gherasim

Strada Moldovei închisă pe porțiunea dintre intersecțiile semaforizate

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site