NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Proiectul „Albastru pentru solidaritate” al Școlii Gimnaziale Speciale Pașcani a intrat în competiția națională „Școala altfel” 2018

La nivelul Inspectoratul Școlar Județean Iași a avut loc selecția în vederea înscrierii unor proiecte și activități educative desfășurate în programul „Școala altfel” în anul școlar 2017/2018, în cadrul competiției naționale „Școala altfel”, organizată de Ministerul Educației Naționale, prin Direcția Generală Evaluare și Monitorizare Învățământ Preuniversitar.

 

  

Din cele 17 proiecte înscrise la concursul la nivel județean, proiectul Școlii Gimnaziale Speciale Pașcani, „Albastru pentru solidaritate”, a obținut 100 de puncte, clasându-se pe locul I, la domeniul Abilități de viață.

Proiectul s-a derulat cu ocazia Zilei Internaționale de Conștientizare  a Autismului, în acest an activitatea propusă pentru competiția națională a fost „Marșul solidarității și funda umană”, desfășurată de elevii cu cerințe educaționale speciale, împreună cu profesorii și părinții  lor, dar și cu participarea a aproximativ 800 de elevi și profesori din toate instituțiile de învățământ din municipiul Pașcani și din localitățile limitrofe. Partenerii proiectului au fost Primăria Municipiului Pașcani care ne-a sprijinit pentru a realiza funda umană în fața instituției, Poliția Locală Pașcani și Jandarmeria Pașcani care ne-au sprijinit în desfășurarea marșului pe tot traseul.

Scopul activității a fost creșterea gradului de implicare și responsabilizare a comunității locale cu privire la problematica autismului, pentru acceptarea și integrarea copiilor cu tulburări din spectrul autist, în societate, prin participarea la „Marșul solidarității” și realizarea fundei umane, cu ocazia Zilei Internaționale de conștientizare a autismului, în municipiul Pașcani.

La stabilirea punctajului final al fiecărei activități înscrie în competiția națională,  ponderea notei date de comisia de evaluare MEN va reprezenta 80%, iar votul publicului 20%. De aceea vă rugăm să ne sprijiniţi cu votul dumneavoastră.

Pentru a vota activitățile promovate la etapa națională, accesați linkul  http://scaltfel.edu.ro, în perioada 21-24 iunie 2018.  Platforma va accepta un singur vot, pentru fiecare domeniu în parte, de pe același cont de e-mail (votantul va primi linkul de confirmare a votului la adresa de e-mail pe care o va introduce în momentul votării).

PAS1: Introduc adresa platformei de votare http://scaltfel.edu.ro

PAS2: Aleg „Filtrează după județ:”, selectez Iași
Aleg „Filtrează după domeniu:” , selectez Abilități de viață

PAS3: La activitatea „Albastru pentru solidaritate” aleg „Votează”

            PAS4: Pentru a  vizualiza detaliile activității selectez „Vizualizează detaliile într-un tab nou”

PAS 5: Aleg „Vreau să votez”

PAS 6: Aleg „Nu sunt robot”,  introduc adresa de mail și selectez „Votează”

PAS 7: Activez link-ul de confirmare primit pe e-mail pentru a valida votul!

 

 

 

Advertisements

Related posts

Uniriștii au marcat Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor

Ema Roman

Serbare de Crăciun la Asociația Lumină și Dar

Ema Roman

Ministrul Educației: În școli se vor ține ore de recuperare a materiei pierdute în timpul cursurilor online

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site