RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Proiect la cheie: Primăria reabilitează Palatul Cantacuzino în vederea amenajării unui muzeu ce nu are tematica aprobată!

„Proiectele la cheie” cum au fost denumite de fosta administrație mai multe investiții demarate în perioada 2016-2020 par că au fost făcute în grabă, fără a se calcula în amănunt fiecare pas ce trebuie făcut sau fără a avea un studiu de fezabilitate întocmit corect.

După greșelile de la Școala „Iordache Cantacuzino”, care au dublat valoarea investiției, și de la piața din vale unde proiectul tehnic a dat o valoare de trei ori mai mare decât cea din studiul de fezabilitate, un alt proiect demarat de administrația Pantazi are mari probleme.

Este vorba despre reabilitarea Palatului Cantacuzino și transformarea acestuia într-un muzeu. Chiar dacă lucrările pe partea de reabilitare a clădirii par a fi în grafic, actuala conducere a Primăriei Municipiului Pașcani a descoperit că nu există aprobată tematica noului muzeu.

Cristian Rățoi, viceprimarul municipiului Pașcani, a explicat situația în conferința de presă ce a avut loc săptămâna trecută. Conform declarației acestuia, reprezentanții Muzeului Culturii din Iași au refuzat să ajute municipalitatea pentru a întocmi tematica muzeului din Pașcani, astfel că acum se poartă negocieri cu o altă persoană autorizată în vederea realizării acestei tematici.

  

„Am purtat anul trecut și la începutul acestui an discuții cu personalul de la Muzeul Culturii de la Iași. Nu știu din ce motive, dumnealor nu au putut să ne ajute. În primul rând au spus că sunt foarte ocupați. Am reușit acum zece zile să luăm legătura cu o persoană care este și autorizată în acest sens și are și experiență, în sensul de a face tematica pentru muzeu. Pentru mine este un mare semn de întrebare că s-au apucat să reabiliteze Palatul Cantacuzino în vederea amenajării muzeului, dar nu au luat în calcul faptul că orice muzeu începe cu o tematică. Problema la acest moment este acea tematică. Am luat legătura cu o persoană, vom vedea exact cum vor reuși să plătim pentru tematica respectivă și cred că în maxim o lună de zile vom avea persoana care să lucreze pentru așa ceva. Sper ca până la începutul toamnei să facem acea tematică”, a declarat Cristian Rățoi, viceprimarul municipiului Pașcani.

Situația este una cel puțin bizară, având în vedere că aprobarea funcționării muzeului în Palatul Cantacuzino a fost făcută încă de la depunerea cererii de finanțarea pentru acest proiect la Agenția de Dezvoltare Europeană Nord Est în urmă cu mai bine de 6 ani.

Related posts

ANSVSA: Pesta porcină se răspândește din cauza samsarilor

Redacția

Centrul Pașcaniului închis în perioada 27 iulie – 1 august 2022! Iată motivul!

Marius Parteni

Concluzia primarului Pantazi: Proiectele opoziției sunt blocate de secretarul Jitaru

Marius Parteni
Încarcă...