NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Proiect: înghețarea salariilor bugetarilor, punctul de amendă tot 145 lei

Salariile bugetarilor, precum și nivelul sporurilor vor fi înghețate la nivelul acestui an, conform unui proiect publicat pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice (MFP). Acesta mai prevede continuarea acordării voucherelor de vacanță în cuantum de 1.450 lei, precum și sancțiuni drastice pentru firmele mari care nu au conectat casele de marcat.

Proiectul mai prevede:

  • Suspendarea aplicarării a pensiilor speciale pentru primari până la 1 ianuarie 2022
  • Punctul de amendă se va menține la 145 lei
  • Va fi decalat și un articol din legea privind salarizarea bugetarilor care prevede o indemnizație de vacanță la nivelul unui salariu de baza brut. Noul termen: 1 ianuarie 2022.
  • Pentru realizări deosebite și pentru recompensarea unei activități de notorietate în domeniul culturii, științei și sportului exista o indemnizație de merit egale cu 3 salarii minime brute pe țară și este neimpozabil. Proiectul de mai sus spune că în anul 2021, cuantumul lunar al indemnizației de merit se menține la nivelul de 6.240 lei.

Aflați amănunte de pe hotnews.ro.

Advertisements

Related posts

Accident rutier într-o localitate ieşeană. O autoutilitară încărcată cu cherestea s-a răsturnat

Redacția

Bărbat de 70 de ani, din Dolhasca, amendat după ce a intrat cu pușca, fără husă, în sediul IPJ Suceava ca să își reînnoiască permisul de port-armă

Redacția

Tentativă de omor cu tacul de biliard într-un bar din Hălăuceşti

Redacția
Încarcă...