NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Comunicate de Presă

Senator Vasile Toma: Proiect final pentru gratuitatea elevilor pe toate tipurile de transport

Senatorul PSD Vasile Toma, susține într-un comunicat de presă că împreună cu colegii senatori social-democrați, au reparat una dintre prostiile guvernului Orban. Potrivit acestuia în Senat a fost adoptat final proiectul legislativ prin care elevii din învățământul preuniversitar vor avea gratuitate pe toate tipurile de transport.

Deja reprezentanții Asociațiilor de Elevi cer imperativ președintelui Iohannis să promulge legea, iar parlamentarilor PNL sau USR să nu o atace la CCR: “Considerăm că Preşedintele României, în calitate de promotor al proiectului România Educată, are obligaţia morală de a susţine acest proiect şi de a promulga legea. Zeci de mii de elevi nu au banii necesari pentru a ajunge efectiv la cursuri, iar problema se poate rezolva acum, după ani în care interesul elevilor a fost pus pe ultimul loc”.

Proiectul inițiat de PSD, rezolvă problema trasportului care, în varianta guvernului Orban, elimina dreptul tuturor elevilor de a beneficia de reducerea la jumătate a costului cu transportul județean/interjudețean cu autocarul sau microbuzul.
În varianta finală a legii promovate de PSD elevii din învățământul preuniversitar acreditat sau autorizat de statul român vor beneficia de gratuitate la serviciile de transport – rutier, feroviar –la clasa a 2-a, naval, cu metroul pe tot parcursul anului calendaristic, deci inclusiv în vacante.

În acest fel este implicit asigurat accesul la educație al copiilor.
Întregul proces de decontare al costurilor a fost mult simplificat astfel încât autoritățile locale/județene/naționale pot acorda compensațiile corespunzătoare operatorilor de transport fără a implica școlile; efectiv s-au debirocratizat cât de mult s-a putut toate operațiunile financiar-economice care asigura gratuitatea transportului elevilor.

  

Proiectul a fost adoptat cu 97 de voturi. 30 de senatori, preponderent ai ”Dreptei Unite” au votat contra ori s-au abținut!

Advertisements

Related posts

BUTTERFLY JUICE BAR – fresh-uri de fructe la Colegiul Tehnic C.F. “Unirea”, Pașcani

Redacția

Serbarea Crăciunului la Liceul Teoretic “Miron Costin” Pașcani (VIDEO)

Redacția

IaȘi Cufărul Cu Haine, ediția a III-a la Fab Lab: Este timpul pentru curățenia de primăvară!

Redacția
Încarcă...