NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Doi consilieri cer sesizarea DNA Iași pentru lipsa demersurilor de recuperare a unor prejudicii stabilite de Curtea de Conturi

 

Proiect de hotărâre privind sesizarea DNA împotriva primarului Dumitru Pantazi, inițiat de doi aleși locali! Nerecuperarea presupusului prejudiciu cauzat de primarul Grigore Crăciunescu este obiectul sesizării!

  

 

Doi consilieri locali cer colegilor votul pentru a sesiza procurorii DNA cu privire la un posibil abuz în serviciu făcut de primarul Dumitru Pantazi. Este vorba despre sumele pe care inspectorii Curții de Conturi le-au identificat ca fiind prejudicii aduse bugetului local în timpul mandatului fostului primar Grigore Crăciunescu.

Mai exact, suma de 1.408.231 de lei, compusă din 1,14 milioane de lei prejudiciu realizat în perioada 2009 – 2010 de societatea LDP Iaşi în contractul de reabilitare a străzilor Calea Iaşului şi Calea Romanului.

– 46.433 lei prejudiciu  asfaltare străzi Ion Creanga, 13 Decembrie, strada George Enescu. Reparații Strada Moldovei şi Ştefan cel Mare, amenajare două intersecţii (străzile George Enescu cu Crinilor, Ion Creanga cu Libertăţii şi Independenţei) dar şi parcările din staţiile de autobuz Boșteni.

– 156.326 lei achitaţi pentru efectuarea unor lucrări de construire a unei baze sportive în suburbia Blăgeşt.

– 65.472 lei în urma investiţiilor de reabilitare termică a blocurilor T6 şi T7 din zona Deal.

Inițiatorii demersului, Cătălin Conachi și Claudiu Bodoașcă, atrag atenția că în anul 2018, luna martie, aleșii locali au fost notificați de inspectorii Curții de Conturi care au atras atenția că ordonatorul principal de credite, adică primarul Dumitru Pantazi, nu a făcut nimic pentru a recupera sumele amintite și că există riscul prescrierii dreptului la acțiune care va atrage răspunderea persoanelor cu atribuții în cadrul unității.

Cei doi consilieri liberali arată că tocmai pe motivul intervenției prescripției dreptului la acțiune în justiție, instanțele de judecată au respins acțiunile formulate de municipalitate împotriva primarului Grigore Crăciunescu.

În această situație, spun cei doi, trebuie tras la răspundere cel care a permis intervenția prescripției și recuperarea de la acesta a sumelor identificate de inspectorii Curții de Conturi drept prejudicii.

Din informațiile noastre proiectul a fost deja trimis la funcționarii publici pentru întocmirea rapoartelor de specialitate, însă reprezentanții municipalității nu au dorit să facă declarații pe această speță.

Nici cei doi inițiatori nu au dorit să ofere declarații cu privire la acest proiect de hotărâre.

 

 

Advertisements

Related posts

DSV a prezentat medicilor veterinari planul strategic pentru anul 2013

Marius Parteni

Opt funcționari publici, promovați în grad

Irina Gherasim

PNL Pașcani propune alocarea de fonduri de la bugetul local pentru reabilitarea subsolurilor. Iată ce prevede proiectul!

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site