RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Proiect: Angajaţii care nu folosesc voucherele de vacanţă ar putea primi bani sau tichete de masă

 

Deputatul ALDE Ştefan Băişanu a depus la Senat, în procedură de urgenţă, un proiect pentru modificarea şi completarea Legii privind acordarea biletelor de vacanţă, acesta propunând ca în cazul în care un angajat nu foloseşte aceste vouchere să primească în schimb bani sau tichete de masă.

  

 

 „La Articolul 24, alineatul 1, se introduce două litere, a şi b, cu următorul cuprins: Voucherele de vacanţă sunt bilete de valoare care se acordă angajaţilor pentru acoperirea unor cheltuieli ocazionale de efectuarea concediului în regim de turism intern. (litera b) În cazul în care voucherele de vacanţă nu au fost utilizate, angajatorul se obligă să ofere contravaloarea în bani sau în tichete de masă”, se arată în proiectul depus de către deputatul ALDE Ştefan Băişanu.

Peste un milion de salariaţi din sectorul bugetar au beneficiat anul trecut de tichete de vacanţă în valoare de 1.450 de lei.

Potrivit legislaţiei în vigoare, se acordă o singură indemnizaţie de vacanţă pe an, sub formă de vouchere, în cuantum de 1.450 lei pentru un salariat, în limita sumelor prevăzute în bugetul de stat sau, după caz, în bugetele locale, alocate cu această destinaţie.

„Voucherele de vacanţă vor fi acordate angajaţilor pentru acoperirea unor cheltuieli ocazionate de efectuarea concediului de odihnă în regim de turism intern. În cazul în care voucherele de vacanţă nu au fost utilizate, angajatorul se obligă să ofere contravaloarea ăn bani sau în tichete de masă. Gestionarea resursei umane constituie una dintre cele mai importante componente ale managementului oricărei întreprinderi, publice sau private, mari sau mici, iar motivarea acesteia către performanţă ar trebui să fie prioritare”, se arată în expunerea de motive.

Iniţiativa legislativă a deputatului ALDE a fost înregistrată la Senat, prim for sesizat, decizională fiind Camera Deputaţilor.

 sursa www.ziarulevenimentul.ro

 

Related posts

Voucherele de vacanţă, eliminate! Decizia este oficială şi se aplică din acest an

Redacția

Jumbo, coşmar pentru şoferii ieşeni! Traficul în zonă, paralizat.

Redacția

Persoanele cu amputații nu vor mai fi chemate periodic la comisiile de evaluare

Redacția
Încarcă...