NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Programul din spitale, modificat de sărbători! Pentru pacienți vor fi pregătite mese festive

Minivacanța de Paște aduce modificări și în programul spitalelor. Cabinetele din Ambulatoriul Spitalului Municipal vor fi închise începând de mâine și până luni. Medicii nu vor lucra  vineri și luni, fiind zile libere de la stat, la care se adaugă ziua de sâmbătă și cea de duminică.

Măsura este valabilă doar pentru salariații care nu lucrează în ture. Liniile de gardă vor funcționa cu program normal, la fel și Compartimentul de Primiri Urgențe.

„Pentru perioada sărbătorilor pascale, sunt nelucrătoare prin lege zilele de vineri și de luni. Va fi o perioadă liberă pentru salariații care nu lucrează în ture de patru zile. În ceea ce privește activitatea propriu zisă a spitalului, aceasta va fi asigurată în mod normal pentru pacienții internați și pentru cei care se prezintă în CPU, întrucât liniile de gardă funcționează exact ca și până acum în zilele de sâmbătă și duminică. Va fi închis ambulatoriul de specialitate începând de vineri până luni, precum și serviciile de investigații paraclinice pentru ambulatoriu. În rest, pentru pacienții care se prezintă în CPU și pentru cei internați în spital, serviciul de asistență medicală este asigurat 24 de ore din 24″, a precizat directorul medical al Spitalului Municipal de Urgență Pașcani, Diana Acsinte.

  

La Spitalul General CF Pașcani, care are două linii de gardă, va exista în fiecare zi câte un medic specialist, atât la Medicină Internă cât și la Chirurgie. Vineri și luni vor fi liberi angajații de la Tehnic, Economic și Socio-Administrativ.

„Programul spitalului este unul normal, în sensul în care fiind spital cu două linii de gardă, în permanență este un medic specialist de gardă, atât la Medicină Internă cât și la Chirurgie. Doar personalul Tesa are liber în zilele de vineri și luni. Funcționăm ca orice altă unitate cu paturi, aflată în relații contractuale cu Casa de Asigurări de Sănătate”, a precizat Cătălina Roșca, managerul Spitalului General CF Pașcani.

Pentru pacienții care rămân în spitale de sărbători, atât la Spitalul General CF, cât și la Spitalul de Urgență vor fi create condiții astfel încât să treacă mai ușor peste aceste zile în care nu vor fi în sânul familiei. Masa de la cantină va fi una festivă, cu ouă roșii, cozonaci, o ciorbă de pasăre și o friptură cu piure.

„În afară de asta, ca în fiecare an de sărbători, încercăm să asigurăm pacienților care rămân internați în spital, un meniu care să-i facă să simtă mai puțin faptul că nu sunt cu familia de sărbători. Regimul alimentar pentru pacienții care nu țin dietă va conține o ciorbă de pasăre, o friptură cu piure, ouă roșii și cozonac”, a mai transmis directorul medical al Spitalului Municipal de Urgență.

Advertisements

Related posts

CNCAV: Vaccinarea persoanelor sub 65 de ani, amânată

Redacția

Rectificare bugetară pentru achiziția de medicamente, dezinfectanți și alte materiale, la propunerea Spitalului Municipal Pașcani!

Marius Parteni

Teste de sarcină, obligatorii pentru minorele care fac radiografii la Spitalul de Copii Sf. Maria din Iași

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site