NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Prognoza METEO pentru 30 şi 31 mai. Vreme instabilă

Toate regiunile vor fi caracterizate de instabilitate atmosferică, iar pe arii extinse va ploua torenţial. Temperaturile maxime vor ajunge la 29 de grade Celsius în Muntenia şi Moldova, iar cele minime vor fi de 5 grade, potrivit prognozei ANM.

 

 JOI: Gradul de instabilitate atmosferică va creşte progresiv în toată ţara, începând din sud-vest şi se va manifesta prin înnorări temporar accentuate, frecvente descărcări electrice, ploi cu caracter torenţial, căderi de grindină şi vijelii. Astfel de fenomene vor fi mai frecvente şi mai intense în primele ore în regiunile vestice şi sud-vestice, apoi în sudul şi centrul teritoriului, urmând ca noaptea să se semnaleze cu precădere în partea de est. Cantităţile de apă vor depăşi local 25 l/mp. Temperaturile maxime vor fi de la 19-20 de grade în Banat până la 29 de grade local în Muntenia şi Moldova, iar cele minime se vor încadra în general între 8 şi 17 grade.

 VINERI: Instabilitatea atmosferică se va menţine accentuată în estul ţării şi la munte, unde pe parcursul zilei vor fi înnorări şi pe arii extinse ploi cu caracter torenţial, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat va cădea grindină, iar cantităţile de apă vor depăşi local 20-25 l/mp.  În restul teritoriului cerul va fi variabil, cu înnorări temporare şi averse pe arii restrânse. Temperaturile maxime vor fi de la 15-16 grade în nordul Moldovei până la 24-25 de grade în Muntenia şi sudul Olteniei, iar cele minime se vor încadra între 5 şi 15 grade.

Sursa: gandul.info

  
Advertisements

Related posts

Guvernul a stabilit un nou model, obligatoriu, de listă de plată la asociaţie

Redacția

Țurțuri de gheață formați la acoperișurile blocurilor! Atenție vă paște pericolul la tot pasul

Irina Gherasim

Paşcani, 2017 – Festivalul de Datini şi Obiceiuri de Iarnă – Parada Formaţiilor (VIDEO/GALERIE FOTO)

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site