RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Prognoza meteo pe patru săptămâni. Cum va fi vremea până în 10 august

Administrația Națională de Meteorologie a emis vineri prognoza meteo pentru intervalul 13 iulie – 10 august 2020. La început, temperaturile vor fi ușor mai scăzute decât cele obișnuite. Apoi, spre finalul perioadei, în special în regiunile sudice, temperaturile se vor situa ușor peste cele specifice.

Săptămâna 13.07.2020 – 20.07.2020

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice acestei perioade, în toate regiunile, dar mai ales în jumătatea nordică a țării.

Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele montane.

  

Săptămâna 20.07.2020 – 27.07.2020

Temperatura aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval în regiunile nordice, dar și ușor mai ridicate în sud-est, iar în rest temperaturile medii se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zona Carpaților Meridionali.

Săptămâna 27.07.2020 – 03.08.2020

Temperaturile medii ale aerului se vor situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă, posibil ușor mai coborâte în extremitatea de nord a țării, dar și ușor mai ridicate în sud și sudest.

Regimul pluviometric va fi ușor deficitar în regiunile din sud-vestul țării, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 03.08.2020 – 10.08.2020

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice acestei săptămâni în regiunile sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. 

Cantitățile de precipitații se vor situa în general în jurul celor normale pentru acest interval, în toate regiunile.

ANM precizează că estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016. Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

DIGI24

Related posts

Chris Rock se dezlănțuie la adresa lui Will Smith și a soției acestuia la un an de la palma de la Oscaruri / Rock spune că i-a plăcut să-l vadă pe Smith bătut în ultimul său film

Redacția

Alianța Dreapta Unită, liste comune la Consiliul Județean Vrancea și Primăria Focșani. Cum candidează PSD și PNL

Redacția

La o lună de la depunere, Legea offshore prinde viteză în Parlament. Adoptată de Senat, iniţiativa merge la Cameră pentru votul final

Redacția
Încarcă...