NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie

Profitul producătorilor de pepeni de Dăbuleni, diminuat semnificativ din cauza grindinei

S-au copt pepenii şi la Dăbuleni, în patria lubeniţei se culeg roadele. Prima recoltă a ajuns deja pe tarabele din întreaga ţară. Numai că anul acesta profitul nu va fi zemos şi dulce. Grindina din luna mai a făcut pagube imense în bostănării şi a tăiat o felie mare din profit. Producătorii speră ca măcar să-şi poată scoate investiția în munca din câmp. 

E forfotă mare pe câmpurile pe care, unde te uiți, vezi mii de pepeni. Este sezonul lor, iar agricultorii nu contenesc să încarce transporturile.

Solurile nisipoase de aici, din Dăbuleni sunt excelente pentru a obține cei mai buni pepeni. De aici, din patria lubenițelor, fructele iau drumul piețelor din întreaga țară.

Cu două săptămâni mai târziu au ieșit oamenii cu prima producție în piețe. Grindina care i-a lovit în mai a făcut prăpăd. Din 50 de tone cât se așteptau să scoată la hectar, abia dacă mai culeg jumătate. Cei mai renumiți pepeni din țară au ratat startul sezonului iar, acum, agricultorii sunt nevoiți să îi vândă în en-gross cu prețuri la care nu mai trag nădejde că vor scoate și profit.

  

Chiar și așa, oamenii sunt bucuroși să sfătuiască orice client despre cum să aleagă un pepene delicios.

Faima lubenițelor de Dăbuleni a trecut și hotarele.

Din Dăbuleni, pepenii pornesc spre piețe cu prețul de 80, 90 de bani pe kilogram.

OBSERVATOR

Advertisements

Related posts

CFR-iştii intră în grevă

Redacția

De mare ajutor pentru părinți, scutecele de clasă modernă, disponibile și online la Nichiduta.ro

Redacția

Poliţele RCA se vor scumpi

Redacția
Încarcă...