NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Profilul viitorul candidat pentru postul de director al Casei de Cultură Pașcani

După demisia directoarei Casei de Cultură, Mărioara Preutu, administrația locală este nevoită să caute un alt director pentru instituția

pășcăneană. Șefa comisiei de învățământ al Consiliului Local Pașcani, Carmen Apostol, a fost aseară invitata emisiunii ”În obiectiv”. Aceasta ne-a prezentat pe scurt ce fel de om caută administrația locală pentru funcția de director al Casei de Cultură.

  

 În primul rând, Carmen Apostol consideră că persoana care va veni în locul Mărioarei Preutu trebuie să fie un bun manager, înainte de director. Ea consideră că cel care va ocupa funcția de conducere va trebui să gândească anumite activități care să aibă o mare priză la public și implicit să aducă bani.
Un punct interesant pe care l-a atins șefa comisiei de învățământ este acela că noul manager trebuie să cunoască foarte bine și legislația actuală, pentru că cel ce va conduce Casa de Cultură nu va fi doar director artistic ci și un director care se va ocupa și de partea practică cum ar fi contabilitatea.

”Un manager al Casei de Cultură, ca să nu spun director,  trebuie să aibă abilitatea de a găsi și a crea evenimente, să atragă populația către Casa de Cultură și implicit odată cu aceste lucruri vor veni și banii din aceste activități. Casa de Cultură, din punctul nostru de vedere, înseamnă spectacole asta pentru că această instituție se confundă numai cu spectacole, întrebarea generală este „Câte spectacole s-au făcut la Casa de Cultură?” Noi nu avem nevoie la această instituție doar de un director artistic, managerul trebuie să  îi placă să organizeze spectacole, să se priceapă, lucru pe care Mărioara Preutu l-a făcut deosebit de bine și cea de-a doua parte este cea practică, ca și manager trebuie să te ocupi și de părțile mai puțin artistice, să știi contabilitate, legislația care ține de ISU, SSM etc.” a declarat Carmen Apostol, șefa comisiei de învățământ.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

De frica zapezilor, autoritatile iesene au pus osul la treaba

Redacția

Lacul Peştişorul a fost secat! Zeci de kilograme de peşte strânse în saci de către pescarii de ocazie

Ema Roman

O noua retea va alimenta cu apa judetul Iasi

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site