RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Profesorul Radu Gramatovici: Meditațiile au înflorit pentru că vedem educația ca un sistem care produce diplome. Ceea ce înveți la meditații, ca să iei examenele, este o învățare superficială și dispare

Radu Gramatovici / Foto: Facebook.com/ Repatriot

Meditațiile sunt soluția care a „înflorit” după ce scopul educației s-a transformat, în ultimul timp, în obținerea unei diplome, constată Radu Gramatovici, conferențiar la Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București (FMI-UB). Profesorul a spus într-o emisiune la Radio Guerilla că ceea ce se „învață” în urma meditațiilor este superficial și dat uitării odată ce trec examenele.

„Cele mai multe meditații se fac ca să iei examenele, nu ca să înveți ceva”, a comentat profesorul, în discuția de la radio cu Theodor Paleologu, în emisiunea „Metope”.

  

Iar Radu Gramatovici a continuat: „ceea ce înveți ca să iei aceste examene este o învățare superficială care dispare când ai trecut de examenele respective, într-un timp foarte scurt, de unde și denumirea aceasta pe care o dau eu, de «dopaj»”.

„Este ca un drog pe care îl iei, are un efect și apoi te trezești și nu mai știi nimic”, a subliniat profesorul de la Facultatea de Matematică și Informatică a UB.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:  » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Parlamentul European va înfiinţa o comisie de anchetă asupra scandalului provocat de Pegasus: ”Gravitatea nu poate fi subestimată”

Redacția

Reducere la haine în baza certificatului de vaccinare, într-un mall din Capitală/ Ofertă valabilă doar în ziua imunizării

Redacția

Iohannis, întrevederi cu președintele și premierul Portugaliei. Cum arată agenda șefului statului

Redacția
Încarcă...