NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Comunicate de Presă

Profesori de la ”Miron Costin” într-o mobilitate Erasmus + la Roma

În perioada 7 -11.06.2021 patru profesori de la Liceul Teoretic ”Miron Costin” Pașcani, d-na director Anușca Mihaela,  doamnele profesor Marinescu Ramona și Loghin Alice, domnul profesor,  Iordăchioaia Cristinel, inspector ISJ, au participat la cursul de formare SCHOOL LEADERSHIP AND EDUCATIONAL INNOVATION care s-a desfășurat în Roma, Italia furnizat de către Enjoy Italy. Cursul de formare este parte a proiectului Erasmus + K101 Stop Bullying. Fă o schimbare, nr. ref. 2019-1-RO01-KA101-061986.

Cursul a cuprins  prezentarea furnizorului de curs și a școlilor reprezentate de către participanți, activități de brainstorming și team building, o prezentare interactivă a competențelor cheie ale sec. XXI, prezentarea conceptelor de blended learning, flipped classroom, cooperative learning în școlile europene, activități inovatoare prin educație non-formală și educație outdoor, prezentare și activități practice care utilizează instrumente TIC inovative, atelier practic de scriere de proiecte – design și management, studii de caz pe proiecte Erasmus+.

Activitatea a cuprins  o vizită la Liceul Dante Alighieri din Roma unde gazdele au oferit un tur al liceului cuprinzând  baza materială a liceului, dotările tehnice și informatice și o prezentare a sistemului educațional din Italia. Turul liceului a oferit si ocazia purtării unei  discuții cu reprezentanții Consiliului Elevilor din liceul italian care pregăteau o dezbatere cu privire la problemele de sănătate la care sunt expuși adolescenții.

           Activitatea culturală din programul cursului a cuprins un traseu mai puțin popular al Romei urmând obiective turistice cuprinse între zidurile vechii urbe antice.

  

Advertisements

Related posts

Școala Gimnazială Specială Pașcani coordonatoarea unui proiect Erasmus ”Art Therapy for Autism”

Redacția

Invitație de participare la consultarea pentru asigurarea securității alimentare românești și salvarea agriculturii ieșene (P)

Redacția

Trei profesori de la ”Sadoveanu” au participat la un curs de formare în Londra

Redacția
Încarcă...