NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Prof. dr. Diana Cimpoeșu trage un semnal de alarmă: „Rugăm ieşenii să respecte regulile stabilite de autorităţi. Este esenţial pentru viaţa lor”

Prof. dr. Diana Cimpoeșu trage un semnal de alarmă şi roagă ieşenii să respecte regulile stabilite de autorităţi. Şefa Unităţii de Primiri Urgențe a Spitalului Sfântul Spiridon din Iaşi menţionează că au fost depistaţi pozitiv cu noul coronavirus nu mai puţin de 51 de pacienţi în cele două luni de stare de urgenţă. Iar într-o lună de stare de alertă au fost 54 de pacienţi testaţi pozitiv cu Covid-19.

„În cele două luni de stare de urgenţă au fost depistaţi 51 de pacienţi cu teste PCR pozitive la recoltarea în UPU. În starea de alertă în doar o lună au fost 54 de pacienţi cu teste pozitive recoltate în UPU. Deci intr- o lună au fost mai mulţi decât în două.”, a declarat prof. dr. Diana Cimpoeșu, şefa UPU SMURD Iaşi.

Astfel, prof. dr. Diana Cimpoesu, şefa UPU SMURD Iaşi trage un semnal de alarmă şi roagă ieşenii să respecte regulile stabilite de autorităţi deoarece este esenţial pentru viaţa lor. Medicul a precizat faptul că numărul de prezentări în Unitatea de Primiri Urgente în luna de alertă 15 mai – 15 iunie a fost cu 2.000 de persoane mai mare decât media lunară în starea de urgenţă.

„Numărul de prezentări în UPU în luna de alertă 15 mai – 15 iunie a fost cu 2.000 de persoane mai mare decât media lunară în stare de urgenţă. Situaţia este extrem de serioasă. Îi rugăm pe ieşeni să respecte regulile stabilite de autorităţi: este esenţial pentru viaţa lor. Zilnic avem intervenţii la pacienţi cu suspiciune COVID-19 şi la pacienţi depistaţi pozitivi la spitalele Boli Infecţioase, Pneumoftiziologie, CFR şi Sf. Spiridon, inclusiv pentru cei suspecţi, mai ales dacă au patologie medicală, gastroenterologica, cardiologie.”, a mai transmis prof. dr. Diana Cimpoeșu, şefa UPU SMURD Iași.

  

La nivel național s-a înregistrat un număr mare de îmbolnăviri și astăzi! Până astăzi, 18 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 23.080 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 16.308 au fost declarate vindecate și externate. În acest moment, s-au confirmat pozitiv cu noul coronavirus 774 de persoane, pe raza județului Iași.

BZI

Advertisements

Related posts

Un nou record de cazuri de COVID-19. În ultimele 24 de ore au fost 1.112 persoane infectate cu coronavirus și 25 de decese

Redacția

Un tânăr din Ciohorăni în moarte cerebrală. A făcut infarct înainte de a intra în operație, la Spitalul CF Pașcani

Oana Cordoneanu

Focar de Covid la Apa Vital. Directorul este în spital

Redacția
Încarcă...