RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Prof. dr. Diana Cimpoeșu trage un semnal de alarmă: Nu trebuie să amânăm controalele periodice

Prof. dr. Diana Cimpoeșu, medic coordonator UPU-SMURD Iaşi trage un semnal de alarmă referitor la internările de o zi şi la ideea de amânare a controalelor periodice. Prof. dr. Diana Cimpoeșu afirmă că nu trebuiesc amânate internarile de o zi.

Într-o declaraţie dată publicităţii, prof. dr. Diana Cimpoeșu explica necesitatea internărilor de o zi şi faptul că spitalul Sf. Spiridon efectuează internări de o zi. Totuşi, aceasta explică faptul că ar trebui să programeze internările pentru o zi. În altă ordine de idei, prof. dr. Diana Cimpoeșu susţine faptul că nu este recomandată amânarea controalelor şi a internărilor de o zi. În altă ordine de idei, medicul explica faptul că paturile sunt reduse la jumătate pentru a se păstra distanţa fizică, iar din acest considerent, capacitatea de internare s-a redus la jumătate:

” Încurajam pacienții să vină pentru internări de zi cu programare. Spitalul funcționează normal pentru acest tip de internări. Pentru internările continue se asigura distanță între paturi deci capacitatea este redusă la jumătate. Să nu amâne controalele și tratamentul periodic și să vină în urgentă”

Prof. dr. Diana Cimpoeșu, medic coordonator UPU SMURD Iași, a lansat un apel către cetățeni prin care solicită sprijinul acestora. Aceasta a prezentat două cazuri grave de pacienți care au nevoie de sânge. Acestea nu sunt singurele. Numeroase persoane cu arsuri, fracturi, neoplazii, traumatisme majore, hemoragii etc. au nevoie să primească sânge.

  

„Este mare nevoie de sânge! Sâmbătă, un bărbat în vârstă de 57 de ani din localitatea ieșeană Fântânele s-a accidentat grav după ce a căzut cinci metri în gol de pe o clădire. Acesta lucra la o biserică. În urma incidentului s-a ales cu ruptură de splină, fractură de coloană vertebrală cervicală, pneumotorax stâng, fracturi costale multiple. De asemenea a suferit un șoc hemoragic. Acesta este internat în secția de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI).

Un alt bărbat în vârstă de 49 de ani a ajuns ieri, în jurul orei 18.25, la unitatea medicală. Acesta a ceăzut de la etajul al treilea. Accidentul s-a petrecut pe Bulevardul Poitiers. La fața locului a intervenit o Terapie Intensivă Mobilă. Inițial bărbatul a fost transportat la Unitatea pentru Primiri Urgențe a Spitalului „Sfântul Spiridon”. În cursul nopții a fost transferat la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu”. Acesta s-a ales cu fractură de coloană vertebrală și traumatism cranian.

Pe lângă aceste cazuri mai sunt multe altele grave. Toți acești pacienți au nevoie de sânge”, a declarat prof. dr. Diana Cimpoeșu.

bzi

Related posts

Rata de infectare cu Covid în Europa este în creștere, inclusiv în România. În mai multe state s-a dublat

Redacția

Anul viitor s-ar putea să nu fie nevoie de o nouă campanie de vaccinare

Redacția

Bebeluş cu grave malformaţii congenitale, la Iaşi

Redacția
Încarcă...