NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Produsele eco ale României iau calea exportului

Agricultura ecologică ia amploare în România de la an la an, iar cea mai mare parte a produselor sunt destinate exportului, respectiv 70% – 80%, susţine secretarul de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) Simona Man.

 

 

  

 „Mare parte din produsele obţinute prin agricultura ecologică merg la export. Un procent de 70% – 80% din aceste produse pleacă la export. (…) Numărul de operatori înregistraţi în acest sector este în continuă creştere, numărul de fabrici procesatoare este şi el, de asemenea, mai mare, suprafaţa implicată în agricultura ecologică este în creştere de la an la an, piaţa produselor ecologice se extinde şi se caracterizează prin diversificarea ofertei de produse pe piaţă”, a declarat, luni, Simona Man, la Forumul pentru Dezvoltare Durabilă şi Antreprenoriat (FSDE).

Potrivit acesteia, trendul ascendent în agricultura ecologică este demonstrat de mai mulţi indicatori. În 2010, suprafaţa destinată agriculturii ecologice era de puţin peste 182.000 de hectare, iar la sfârşitul lui 2014 a ajuns la aproape 290.000 de hectare. Numărul unităţilor procesatoare a crescut de la 48, în 2007, la 120, în 2014, iar gama sortimentală este mult mai amplă, a adăugat secretarul de stat în ministerul Agriculturii. Suprafeţele cultivate în agricultura ecologică sunt cuprinse între 100 de metri pătraţi şi 5.000 de hectare, media fiind de 20 – 21 de hectare. 

Sursa www.ziarulevenimentul.ro

Advertisements

Related posts

Pandemia îngheață planurile pentru sărbătorile de iarnă

Redacția

Monedă din argint dedicată aniversării a o sută de ani de la nașterea lui Eugen Drăguțescu, lansată de BNR

Redacția

Electroputere Pașcani concurează cu turcii pentru cele 40 de tramvaie ale Ministerului Dezvoltării

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site