NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Procurorii au pus sechestru pe averea fostului episcop

Procurorii ieșeni au cerut sechestru pentru averea fostului ierarh de la Huși, Corneliu Bârlădeanu. Fostul elev de la Seminarul Teologic Denis T care a fost și victima lui Bârlădeanu, cere daune morale de 200.000 de euro în dosar. Potrivit ziariștilor de la bzi.ro, procurorii au găsit două conturi, cu depozite de 1.114 lei și, respectiv, peste 1.000 de euro. Oamenii legii au emis recent o ordonanță de poprire pe conturi. Fostul episcop a contestat această decizie și judecătorii vor decide mâine dacă îi acceptă cererea, potrivit Stiriest.ro

 Înalta Curte de Casație și Justiție a decis vineri eliberarea din arest preventiv a lui Cornel Onilă, fostul episcop al Hușilor. El fusese reținut de procurorii Parchetului Curții de Apel Iași, care-l acuză de viol și abuz sexual împotriva unui fost elev de-al său la seminarul teologic ortodox de la Huși, unde acesta era profesor. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ)  l-a plasat, vineri, sub control judiciar pentru 60 de zile doar pe Jitaru. Decizia este una definitivă. Ei au fost eliberaţi din arest. 

Am făcut contestaţie împotriva măsurii arestului preventiv luat de către Curtea de Apel Iaşi, iar Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a pus în libertate, a revocat măsura în totalitate. Practic, Onilă Corneliu, în calitate de episcop este fără nicio măsură preventivă la ora actuală. Nevinovăţia sa şi multitudinea de probe contradictorii care nu au fost puse la dispoziţia apărării şi nici nu au creat o credibilitate puternică în faţa instanţei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, o instanţă foarte experimentată şi care a studiat întru totul dosarul. Este pus în libertate”,a declarat Liviu Bran, avocatul lui Corneliu Onilă.

Continuarea pe ziarulevenimentul.ro

  
Advertisements

Related posts

Al optulea deces în România: un bărbat de 70 de ani venit din Italia, deja bolnav cronic

Redacția

24 de ani de la primele alegeri de după 1989. Ion Iliescu: „Nu cred că aş face foarte multe lucruri în mod diferit”

Redacția

22 de cadre medicale din Sibiu, infectate cu COVID-19

Redacția
Încarcă...