RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Probleme după ploile din aceste zile la Todirești și Hărmănești. Oamenii cer ajutorul autorităților

Deputatul Sorin Năcuță s-a desplasat ieri în comunele Todirești și Hărmănești, pentru a discuta cu cetățenii și autoritățile după precipitațiile din ultimele zile. Au fost inundate curți, distruse poduri și afectate drumuri comunale.

Cetățenii au făcut sesizări, în speranța că situația va fi remediată.

„În cadrul audiențelor, am primit sesizări din partea unor cetățeni din comuna Todirești, că pe anumite porțiuni, drumul județean 208F Blăgești – Cotnari are întreruperi ale șanțului de drenaj, iar în situații de ploi abundente, apele inundă casele și curțile oamenilor. Există și o situație ciudată, unde un pod ce traversează drumul județean deversează în curtea unui cetățean“, se arată într-o postare a parlamentarului pășcănean.

Deputatul Năcuță crede că această situație este cauzată de modul greșit de implicare a fostei conduceri a Consiliului Județean Iași.

  

“Un exemplu de lucrare ,,pe repede înainte” din campania electorală a d-lui Marcel Popa, fostul președinte al Consiliului Județean. Am făcut astăzi o deplasare în comună, unde împreună cu primarul, Ovidiu Droancă, cu Sorin Afloarei, vicepreședintele Consiliului Județean și Ciprian Ciucan, directorul DJADP Iași, am încercat să găsim soluții pentru aceste probleme. Apreciez promptitudinea reprezentanților Consiliului Județean și a DJADP Iași, dar și implicarea domnului primar al comunei Todirești, Ovidiu Droancă și sper ca în cel mai scurt timp, problemele sesizate de cetățeni să fie rezolvate“, a mai susținut deputatul PNL.

Probleme au fost și în comuna Hărmănești. Ca urmare a vizitei în teren autoritățile locale și județene vor lucra la un plan de remediere a acestor probleme.

„Vremea este din ce în ce mai capricioasă, iar precipitațiile din ultimele zile au distrus unele drumuri comunale, dar și multe gospodării. La apelul autorităților locale, dar și a unor cetățeni din Hărmănești, împreună cu vicepreședintele Consiliului Județean, Sorin Afloarei, directorul DJADP Iași, Ciprian Ciucan și viceprimarul Aurel Coțovanu, am analizat la fața locului pagubele majore, produse de ploile din ultimele zile. A fost anunțată Prefectura Iași, iar autoritățile locale vor întocmi în cel mai scurt timp un raport de calamitate, la fața locului urmând să se prezinte o comisie pentru a evalua pagubele. Pe drumul comunal a fost deteriorată ușor și instalația de canalizare, care necesită reparații imediate. Cu siguranță vor mai fi precipitații abundente, de aceea trebuiesc aplicate măsuri imediate și soluții tehnice durabile”.

Related posts

Primăria Pașcani aduce din nou în discuție construirea unui padoc! Un proiect tehnic stă abandonat din 2013

Răzvan Grecu

Vremea rece de toamnă a pus stăpânire pe județele Moldovei

Redacția

Temperaturi de peste 35 de grade, de mâine până luni! Pe primar nu-l interesează de cei cărora ApaVital le-a oprit apa!

Răzvan Grecu
Încarcă...