RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Cetăţenii semnalează pericolele din oraş! Trotuarele distruse – supărarea bătrânilor

Neglijenţa şi nepăsarea sunt două chestiuni pe care unii dintre păşcăneni nu le trec cu vederea şi nu le iartă administraţiei publice. Locul ideal pentru aceştia în care să-şi spună ofurile sunt audienţele săptămânale, în care a ocazia să se adreseze direct şefilor Primăriei.

 

 

  

Aurel Iacob face parte din categoria celor  interesaţi de imaginea oraşului în care trăieşte. Pensionarul a revenit la Primărie pentru a aminti primarului o problemă pe care a semnalat-o acum doi ani, la care edilul nu a găsit, sau poate nici nu a căutat o rezolvare.

Omul a vorbit despre faptul că în centrul municipiului Pașcani sunt o serie de cabluri lăsate de izbeliște pe ambele trotuare de care nimănui nu îi pasă. Zac de mult timp acolo, şi pare că nimeni nu le observă.

„În fiecare loc unde sunt treceri pentru pietoni, acolo, în centru la Banca Transilvania, sunt niște cabluri de câțiva ani pentru alimentarea semafoarelor. Ele sunt abandonate și iarna când curăță cu escavatorul ala că să dea zăpada, firele alea sunt atinse de mașină și copii care se joacă pe acolo le pot atinge. Firele respective trebuiesc acoperite cumva, asta este soluția”, a spus bătrânul.

Trotuarele rămân vechea nevoie a păşcănenilor, mai ales celor trecuţi de vârsta a doua, dar şi celor care au copii. Nu de puţine ori la Primărie au venit persoane care au cerut edililor locali să amenajeze trotuare pe străzile care au fost asfaltate şi unde pietonii sunt nevoiţi să circule printre maşini.  În acest caz, bătrânul a amintit situaţia trotuarelor de pe strada Kogălniceanu.

„Mai este o speranță pentru trotuarele de pe Kogalniceanu să fie asfaltate. Sunt gropi și eu trebuie să merg pe stradă și pe acolo trec multe mașini, este circulație intensă. Nu mă interesează partea pentru auto ci partea pietonală”, a mai spus pensionarul.

Mai trist este că, şi în zonele unde au fost amenajate trotuare pavelate, s-au format gropi, un exemplu fiind pe strada Moldovei, spre Casa Muncipală de Cultură. În replică, primarul municipiului i-a transmis păşcăneanului că şi-a notat solicitarea sa, pe care o va avea în vedere. 

{jcomments off}

Related posts

Lucrările de întreținere și reparații, continuă pe strada Grădiniței. Șoferii așteaptă în coloană!

Marius Parteni

Muzeul Sitului Arheologic Cucuteni se află pe lista de finanțări a Ministerului Culturii

Redacția

Prima ședință pentru organizarea Zilelor Municipiului Pașcani a avut loc astăzi! Miercuri vor fi propuși artiștii care vor fi contactați pentru eveniment

Iulia Huțanu
Încarcă...