NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Prioritate zero: Modernizarea infrastructurii rutiere din regiunea Moldova

Infrastructura rutieră deficitară este una dintre cele mai mari probleme ale României. Moldova este singura regiune din Uniunea Europeană fără nici un kilometru de autostradă. Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, a construit un grup de lucru la nivelul instituțiilor centrale pentru a debloca proiectele de infrastructură rutieră ale Moldovei, autostrăzi și variante ocolitoare ce stau în sertare de ani de zile din cauza problemelor de proiectare și implementare :

”Am spus-o ca parlamentar al opoziției timp de 3 ani și acum, ca parte a arcului guvernamental, îmi mențin cu fermitate poziția că marile proiecte de infrastructură ale Moldovei trebuie deblocate și implementate într-un ritm alert.

Ani de zile blocate de hiperbirocratie, de lipsă de interes și mai ales de jocuri politice meschine, autostrăzile Moldovei au fost veșnice teme de campanie și linii desenate cu cariocile pe hartă.

Realist, multe din ele se suprapun peste arii protejate, peste zone de protecție, sau încă din faza de proiectare nu au ținut cont de reglementările de mediu.

  

Am convocat o întâlnire de lucru la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor pentru analiza derulării procedurilor de mediu pentru proiectele de infrastructură rutieră din regiunea Moldovei.

Mă bucură deschiderea tuturor autorităților angrenate, fiind prezenți reprezentanți ai Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, Ministerului Transporturilor, Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate și Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

A fost analizat stadiul derulării procedurilor de mediu pentru proiectele de autostradă A8, sectoarele Târgu Mureș-Iași și Iași-Ungheni (inclusiv podul de la Ungheni) și autostrada A13 Brașov-Bacău.

Vrem să sprijinim accelerarea proiectelor de autostrăzi, asigurându-ne că această dezvoltare, pe care România o așteaptă și care este vitală județelor Moldovei, nu pune nicio problemă speciilor și habitatelor.

Moldova este astăzi singura regiune din Uniunea Europeana fără un km de autostradă, singura regiune în care județele sunt legate de drumuri cu o singură bandă pe sens, iar majoritatea municipiilor reședință de județ nu au variante ocolitoare pentru devierea traficului greu și al celui de tranzit, surse importante de poluare!

Lucrurile importante se fac la timp!”, a declarat Costel Alexe, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor și Președinte PNL Iași.

Advertisements

Related posts

ARSACIS hotărăște ce va investi ApaVital la Pașcani! Primarul dorește înlocuirea rețelelor de apă de pe două străzi!

Răzvan Grecu

Gata cu iluminatul festiv la Paşcani! Instalaţiile cu leduri colorate sunt strânse de pe străzile oraşului

Ema Roman

Peste 1 milion de euro în străzile din comuna Ruginoasa. Firmele sunt interesate de programul Primăriei

Redacția
Încarcă...