NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Magazin

Principalele 7 inovații digitale și tendințe pentru comerțul electronic în 2020

Vânzările magazinelor online pur și simplu au explodat în 2020. Pe lângă progresul tehnologic, care asigura o creștere progresivă a industriei de e-commerce, pandemia a determinat ca un număr foarte mare de consumatori să se orienteze către comerțul electronic.Acest „boom” a dus la apariția multor soluții noi și chiar la redefinirea felului în care se fac afacerile.

Mai jos, vă vom prezenta principalele 7 inovații digitale și tendințe pentru comerțul electronicla nivel global, pe care specialiștii le prevăd că vor fi în trend pe parcursul următorilor ani.

1. Conform studiului prezentat pe gartner.com, realitatea virtuală (VR) și realitatea augmentată (AR) reprezintă cheia spre un brand de succes, ele se vor baza pe tehnologia 5G. Ambele îmbunătățesc experiența clienților. Studiul arată clar că în 2020, aproximativ 100 de milioane de utilizatori vor face cumpărături în realitatea augmentată (AR) online și în magazine.

Prin urmare, acestea cresc nivelul de entertainment și încurajează publicul să acționeze, să cumpere produsele dorite.Avantajul oferit este că produsele apar frumos prezentate, se vede mai bine calitatea lor, pentru că imaginile sunt detaliate, iar vizualizările sunt 3D și cu funcție zoom, în magazinele online.

  

În ceea ce privește comercianții cu amănuntul, aceștia sunt deja stresați, din cauza creșterii competitivității și au în vedere și ei decizia de a apela la firme ce se ocupă cu realizarea unui magazin în online pentru a oferi și ei clienților o experiență de vânzare pe Internet la același nivel.

2. Din cauza creșterii costurilor pe platformele de publicitate Facebook, Google sau Amazon, echipele de marketing vor avea un rol deosebit de important în dezvoltarea mărcilor de comerț electronic dar și în creșterea vânzărilor. Un alt factor ce a dus la această tendință este și creșterea concurenței pe piața internă și externă. 

3. O altă tendință în următorii ani este introducerea tehnologiei 5G, care va avea un impact mare asupra comerțului electronic. Operatorii de comerț electronic vor avea avantaje, dar și o serie de noi cheltuieli pentru instrumentele AR/VR, pentru vizualizări complexe, markenting mobil și videoclipuri HD.

Până în anul 2024, experții se așteaptă ca numărul de conexiuni 5G să ajungă la aproximativ 1,5 miliarde de oameni. Asta va schimba cu siguranță comerțul electronic și va accelera digitalizarea firmelor și companiilor. Prin adaptarea acestei tehnologii, retailerii și oamenii de afaceri vor obține un avantaj pe piața internă și internațională.

Conform unui studiu realizat de Microsoft, aproximativ 34,9% dintre persoanele intervievate au spus că au fost impresionați de cumpărăturile activate prin voce și în urma experienței pozitive,au plasat comenzi folosind asistenți vocali. Cele mai populare difuzoare inteligente cu asistenți virtuali sunt Apple Siri, Google Assistant, Amazon Alexa și Microsoft Cortana. Utilizarea lor poate duce la creșterea cumpărăturilor online în următorii ani, dacă clienții vor achiziționa produse de la cei care sunt cunoscuți pe piață, prin comanda vocală. Tehnologia este accesată prin utilizarea telefonului mobil, cu asistenți preinstalați, sau care pot fi instalați.

4. În următorii ani, brandurile și comercianții online se vor concentra și pe îmbunătățirea cumpărăturilor offline. Se pare că nu doar cumpărăturile online au succes, ci și cele offline. De aceea se dorește în viitor îmbunătățirea experienței utilizatorilor.

5. O altă tendință este publicitatea prin intermediul influencerilor în social media. Datorită prezenței lor pe rețelele de socializate, se pot crește vânzările. Se pare că influencerii pot comercializa produsele selectate în mod interactiv și au un efect mare în special asupra noilor generații.

Această tendință poate schimba de asemenea comportamentul digital de cumpărare. Principalele platforme sociale – Facebook, Instagram, Pinterest, Snapchat, Mydealz – oferă cu siguranță oportunități semnificative pentru optimizarea vizualizării pe piața internațională. Aceste portaluri de comerț electronic urmăresc strategii de vânzare destul de diferite.

6. Retailerii vor observa că noile generații preferă să facă cumpărături online, de aceea accelerarea digitalizării și dezvoltarea marketing-ului digital sunt importante în toate domeniile de activitate, mai ales în afaceri.

7. În viitor, comercianții online vor renunța la serviciile convenționale de colete și la opțiunile tradiționale de transport, care acum sunt folosite frecvent în multe țări din întreaga lume. Tendința este spre automatizarea logisticii de livrare, pentru a crește satisfacția clienților. Retailerii vor putea automatiza procesul de expediere prin câteva click-uri și vor putea face posibilă livrarea mai rapidă a coletului, de la primirea comenzii.

Ei vor putea utiliza livrarea rapidă PrimeNow creată de Amazon  și vor putea folosi un software integrat pentru magazinele online, care a fost dezvoltat de Sendclound. Prin intermediul software-ului se pot controla etapele logistice: recepția comenzii, imprimarea etichetelor, urmărirea automată a expedierii, organizarea unui posibil retur.

Advertisements

Related posts

Cum să te comporți când joci la un cazino

Redacția

Cum să aplici corect parfumul – trucuri pe care trebuie să le știi

Redacția

Croitoria – un business de familie solid. Care sunt primii paşi

Redacția
Încarcă...