NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Primul val de bolnavi ieșeni asimptomatici a fost externat de la Spitalul de Infecțioase

Astăzi, au fost externați primii pacienți asimptomatici de la Spitalul de Boli Infecțioase “Sfânta Parascheva”. În funcție de numărul de zile de spitalizare, aceștia urmează sau nu să stea izolați la domiciliu, până când însumează două săptămâni, de la punerea diagnosticului

 “Avand în vedere noile reglemetări venite prin Ordinul Ministrului Sănătății nr. 1837, am modificat criteriile de externare pentru pacienții asimptomatici și cei cu forme ușoare ale bolii. Astfel, am putut externa astăzi 28 de pacienți, rămânând internați 140 de pacienți. Tot astăzi am făcut patru internări. Ordinul ministerial ne-a facilitat să avem un număr mai mare de locuri libere pentru moment, spun pentru moment pentru că totul depinde de eventualele noi infecții care sunt descoperite în cadrul anchetelor epidemiologice desfășurate la nivelul DSP. Am discutat cu colegii din cadrul Consiliului Medical și am ajuns la concluzia că pacienții infectați cu SARS COV2 și în special cei care au imunodepresie, respectiv pacienții diabetici, cu neoplazii sau boală renală cronică, să poată fi dispensarizați cam la o distanță de 30 de zile. În modul acesta, vom putea face o corelație mai strânsă între evoluția acestei infecții și eventualele recăderi. Din fericire, la Spitalul de Boli Infecțioase, nu au fost recăderi grave. Am avut un singur pacient simptomatic care, de asemenea, a avut o evoluție foarte bună”, a declarat Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase.

Pacienții asimptomatici externați urmează să fie monitorizați de către medicii de familie. Potrivit ordinului ministerial, pacienții asimptomatici vor fi testați în a opta zi de la punerea diagnosticului. Indiferent de rezultatul testării, aceștia pot fi externați după 10 zile de spitalizare. Cei depistați pozitiv au obligația de a se autoizola la domiciliu încă patru zile după care pot ieși în comunitate. 

ZIARUL DE IASI

Advertisements

Related posts

Un sfert dintre copiii prematuri riscă să orbească

Redacția

Dublu record tragic. Cel mai mare număr de decese de la începutul pandemiei și cel mai mare număr de infectări

Redacția

Planurile noului purtător de cuvânt de la Spitalul CF Pașcani

Teona Gherasim
Încarcă...