RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Comunicate de Presă

Primul șantier deschis pe Autostrada A8 cu finanțarea din PNRR! Partidul Naţional Liberal a jucat un rol crucial pentru ca astăzi acest proiect să devină realitate (P)

Săptămâna aceasta a fost semnat contractul de finanțare pentru proiectarea și execuția Secțiunii III Leghin – Tg. Neamț din Autostrada A8, cu o valoare de 313 milioane de euro și finanțare asigurată din Planul Național de Redresare și Reziliență. Tronsonul Leghin-Târgu Neamț va avea o lungime totală de 29,9 kilometri, 13 poduri, 11 pasaje, două viaducte, două noduri rutiere, patru spații de servicii și un centru întreținere și coordonare.

“Partidul Naţional Liberal a jucat un rol crucial pentru ca astăzi acest proiect să devină realitate. PNL a susținut și a votat în Parlamentul României proiectul de lege care prevedea construirea cu prioritate a Autostrăzii A8 pe traseul Iași – Târgu Mureș. De asemenea, prin guvernarea condusă de premier liberal, am reușit să introducem finanțarea capetelor montane ale Autostrăzii A8 în Planul Național de Redresare și Rezilență, asigurând astfel certitudinea fondurilor. Tot Partidul Național Liberal a eliminat ideea controversatului parteneriatului public-privat, care ar fi pus în pericol acest obiectiv, transferând responsabilitatea către Ministerul Transporturilor, cu propunerea de finanțare prin fonduri europene. Partidul Național Liberal, prin miniștrii săi și administrația liberală a Iașului, respectiv Consiliul Județean Iași, Primăria Municipiului Iași dar și UAT-urile traversate de A8, au fost prioritizate toate sarcinile necesare urgentării acestui proiect.”, a declarat Alexandru Muraru, președintele PNL Iași.

Autostrada A8, alături de celelalte investiții de infrastructură rutieră mare proiectate pentru zona Moldovei, reprezintă esența dezvoltării Iașului și a întregii Regiuni de Nord-Est pe toate planurile socio-economice.

„Astăzi, lucrurile pe care ni le-am asumat și le-am promis se înfăptuiesc. Vestea și mai bună este că finanțarea prin PNRR a acestor 30 de km pe tronsonul Leghin – Târgu Neamț înseamnă și un orizont de timp bine definit pentru finalizarea lucrărilor – sfârșitul anului 2026. După atâția ani de așteptare și promisiuni, avem, în sfârșit, siguranța că vom circula pe autostradă în următorii ani și că vom avea legătura promisă cu vestul țării, prin A8, și cu sudul țării, prin A7. Am fost ambasadorii constanți ai acestui proiect încă de la preluarea guvernării, iar odată cu câștigarea mandatului de președinte al Consiliului Județean Iași, echipa noastră a reprezentat Iașul în relația cu autoritățile centrale pentru susținerea celui mai important proiect de infrastructură rutieră a Moldovei. Este o reușită pentru comunitatea noastră și mă bucur că suntem în fața acestei etape care arată că toate eforturile de până acum au dat rezultate.”, a menționat președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe.

  

Departamentul de Comunicare al PNL Iași

Related posts

De ce este important Institutul Regional de Medicină Cardiovasculară, proiect susținut de administrația liberală (P)

Redacția

Ateliere Fără Frontiere ANGAJEAZĂ refugiați ucraineni. Care sunt condițiile

Redacția

Mobilitatea 2- Economia românească și inițiativele IT – din cadrul Proiectul Erasmus+ K229 – Students Actively Learning Entrepreneurial Skills

Redacția
Încarcă...