NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Primul pacient COVID-19 tratat cu plasmă la Galați a scăpat de coronavirus, dar nu poate fi externat

Primul pacient tratat cu plasmă la Spitalul Judeţean din Galaţi s-a vindecat de COVID-19, însă nu poate fi externat din cauza sechelelor pulmonare și renale cu care s-a ales din cauza bolii.

Bărbatul de 46 de ani, fără afecţiuni medicale cunoscute, a ajuns în stare gravă la spitalul din Galaţi, fiind necesară intubarea.

După ce testul a confirmat că s-a infectat cu COVID-19, medicii au decis să utilizeze, în premieră pentru Galaţi, procedura numită plasmafereză. Acest lucru presupune prelevarea de plasmă îmbogăţită cu anticorpi de la cei care s-au vindecat de coronavirus, cu ajutorul unui aparat performant donat Centrului Judeţean de Transfuzii Sanguine Galaţi, scrie Mediafax.

Procedura s-a desfăşurat în urma cu o săptămână, când la centrul de Transfuzii s-au prezentat primii doi donatori de plasmă. Ulterior, aceasta a fost folosită în tratamentul pacientului de 46 de ani şi a dat roade.

Surse din cadrul spitalului gălăţean susţin că după efectuarea a două teste, medicii au aflat că pacientul nu mai are COVID-19 şi au decis să-l transfere într-o secţie fără persoane infectate.

Totuşi, starea pacientului rămâne gravă din cauza sechelelor pulmonare şi renale rezultate în timpul luptei cu infecţia.

Prima donare de plasmă îmbogăţită cu anticorpi a avut loc săptămâna trecută la Centrul Judeţean de Transfuzii Sanguine Galaţi. Două persoane, soţ şi soţie, au fost primii donatori şi de atunci au mai donat încă 11 oameni, foşti pacienţi cu COVID-19.

OBSERVATOR

loading...
Advertisements

Related posts

Bolnavii cronici, dependenți de tratament vitale în spital, în pericol. Semnalul de alarmă tras de membrii COPAC

Redacția

Topul amenzilor pe judeţe în starea de urgenţă. Cine a mers pe amenzi maxime

Redacția

Alertă ANM: Se vor semnala furtuni puternice

Redacția
Încarcă...