NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Primul oraş din România în care trecătorii vor citi poezii, aşteptând la semafor

Timişorenii care merg pe jos şi aşteaptă la semafor, vor putea citi versuri pe asfalt. Poezia de stradă este un proiect artistic care face parte din Memoriile Cetăţii din cadrul Programului Timişoara Capitală Culturală Europeană şi vizează decorarea trecerilor de pietoni ale oraşului cu poezie, prin versurile scrise de poeţi români contemporani.

Începând de sâmbătă, 7 noiembrie 2020, voluntarii Asociaţiei Timişoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii vor decora trotuarele din 60 de intersecţii din oraş cu versuri. Poeziile lui Robert Şerban, Tudor Creţu, Aleksandar Stoicovici, Sorin Gherguţ, Svetlana Cârstean, Ana Puşcaşu, Adrian Bodnaru, Nicoleta Papp, Goran Mrakić, Marius Aldea şi Alexandru Potcoavă vor fi scrise direct pe asfalt, prin toate cartierele pentru a-i încuraja pe trecători să ia oraşul la pas, să le descopere şi să le citească pe toate.

Advertisements

Aşadar, în câteva zile, Timişoara va deveni primul şi singurul oraş din România cu intersecţiile decorate cu poezie. Versurile vor fi scrise pe asfalt, doar pe alei, fără a interveni sau influenţa în vreun fel marcajele rutiere sau accesul vizual la acestea. Trecătorii vor putea să  descopere cuvintele în timp ce aşteaptă culoarea verde a semaforului şi să le reinterpreteze după starea de spirit a fiecăruia.

ziarul de iasi

Advertisements
  
Advertisements
Advertisements

Related posts

Tulburătorul caz al unei doctoriţe care a clacat psihic din cauza suprasolicitării. A primit interdicţie să-şi vadă fetiţa după ce a ameninţat că o omoară şi se sinucide

Redacția

Simulare de cutremur cu patru victime, la Casa de Cultură

Irina Gherasim

Tânărul cu probleme psihice văzut mereu pe străzile din Pașcani a fost tuns și internat la Spitalul Socola. Apel umanitar pentru deratizarea și repararea casei acestuia!

Oana Cordoneanu
Încarcă...